Vaccinul impotriva Covid-19 dezvoltat de compania Moderna are o eficacitate de peste 94%

16/11/2020
Vaccinul impotriva Covid-19 dezvoltat de compania Moderna are o eficacitate de peste 94%

Vaccinul impotriva Covid-19 dezvoltat de compania Moderna are o eficacitate de peste 94%

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/vaccinul-impotriva-covid-19-dezvoltat-de-compania-moderna-are-o-eficacitate-de-peste-94/

Compania farmaceutica americana Moderna a anuntat ca vaccinul sau experimental impotriva COVID-19 are eficacitate de 94,5%.

“Acesta este un moment esential in dezvoltarea vaccinului nostru candidat impotriva COVID-19. Incepand cu luna ianuarie, am urmarit si monitorizat acest virus cu intentia de a proteja cat mai multi oameni din intreaga lume. In timpul acestei perioade, am stiut ca fiecare zi conteaza. Aceasta analiza intermediara pozitiva din Studiul de Faza 3 ne-a oferit prima validare clinica conform careia vaccinul nostru poate preveni boala COVID-19, inclusiv o forma severa a acesteia,” a declarat Stéphane Bancel, Chief Executive Officer la Moderna, potrivit unui comunicat de presa remis Formare Medicala.

Potrivit sursei citate, studiul de faza 3 a indeplinit criteriile statistice cu o eficacitate a vaccinului de 94,5%. Moderna intentioneaza sa se inscrie pentru a primi o Autorizatie de Utilizare de Urgenta (EUA) de la FDA (Food and Drug Administration) din SUA, in urmatoarele saptamani, si se asteapta ca aceasta autorizatie sa se bazeze pe analiza finala a 151 de cazuri si o urmarire mediana de peste 2 luni.

“Consideram ca investitiile noastre in tehnologia de livrare a mRNA si in dezvoltarea proceselor de fabricatie ne vor permite sa depozitam si sa expediem vaccinul candidat impotriva COVID-19 la temperaturi frecvent intalnite in congelatoarele si frigiderele farmaceutice disponibile,” a declarat Juan Andres, Chief Technical Operations si Quality Officer la Moderna, potrivit comunicatului mentionat.

Acesta este al doilea vaccin produs de o societate farmaceutica din SUA care prezinta un rezultat incurajator impotriva maladiei Covidd-19, dupa cel al companiei Pfizer, realizat in cooperare cu compania germana BioNTech.

Etichete: vaccin anti-covid, vaccin coronavirus, vaccin moderna

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: