Grupul Pfizer a anuntat ca vaccinul anti-Covid dezvoltat impreuna cu BioNTech SE are o eficienta de peste 90%

09/11/2020

Grupul Pfizer a anuntat ca vaccinul anti-Covid dezvoltat impreuna cu BioNTech SE are o eficienta de peste 90%

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/grupul-pfizer-a-anuntat-ca-vaccinul-anti-covid-dezvoltat-impreuna-cu-biontech-se-are-o-eficienta-de-peste-90/

Grupul farmaceutic Pfizer a anuntat ca vaccinul sau experimental are o eficienta de peste 90% in prevenirea maladiei Covid-19, conform datelor initiale provenite dintr-un studiu amplu de faza 3, informeaza Reuters si AFP.

Anuntul companiei americane reprezinta o prima victorie importanta obtinuta in lupta impotriva unei pandemii care a ucis peste 1 milion de persoane, a afectat grav economia mondiala si a bulversat viata de zi cu zi a oamenilor din lumea intreaga, relareazasi Agerpres.

Grupul Pfizer si partenerul sau german, compania BioNTech SE au anuntat ca nu au detectat deocamdata niciun motiv serios de ingrijorare legat de siguranta vaccinului si se asteapta sa obtina aprobarea de utilizare in regim de urgenta din partea autoritatilor din Statele Unite spre sfarsitul acestei luni.

Daca vaccinul dezvoltat de grupul Pfizer va fi autorizat, el va deveni disponibil intr-o prima faza intr-un numar limitat de doze.

Totusi, la acest moment, multe intrebari raman deocamdata fara raspuns, inclusiv aceea despre perioada de timp pentru care noul vaccin ofera protectie.

Cu toate acestea, anuntul facut luni ofera o raza de speranta comunitatii internationale legata de posibilitatea ca si alte vaccinuri create impotriva noului coronavirus, aflate in prezent in etapa de dezvoltare, sa fie eficiente.

“Astazi este o zi mare pentru stiinta si pentru omenire. Am atins acest prag critic in programul nostru de dezvoltare a unui vaccin, intr-o perioada in care omenirea are cea mai mare nevoie de el, cu rate de infectare care stabilesc noi recorduri, cu spitale care se apropie de capacitatea lor maximala si cu economii care intampina mari dificultati pentru a se redeschide”, a declarat Albert Bourla, presedintele si CEO-ul grupului Pfizer, intr-un comunicat oficial.

Grupul Pfizer doreste sa solicite aprobarea de utilizare in regim de urgenta a acestui vaccin din partea autoritatilor din Statele Unite pentru persoane cu varste cuprinse intre 16 si 85 de ani, mai relateaza Agerpres.

Pentru a putea sa depuna acea solicitare, grupul farmaceutic va avea nevoie sa colecteze timp de doua luni datele medicale legate de siguranta vaccinului de la aproximativ jumatate din totalul de 44.000 de participanti la acest studiu clinic. Pfizer se asteapta sa obtina aceste date la sfarsitul lunii noiembrie.

Etichete: vaccin anti-covid, vaccin covid-19, vaccin coronavirus pfizer, preventie sars-cov-2

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: