Vaccinarea poate preveni peste 90 % dintre cancerele cauzate de HPV

23/08/2019

Vaccinarea poate preveni peste 90 % dintre cancerele cauzate de HPV

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/vaccinarea-poate-preveni-peste-90-dintre-cancerele-cauzate-de-hpv/

Autoritatile americane de sanatate publica au precizat ca vaccinarea ar putea preveni 92% dintre cancerele legate de virusul papiloma uman (HPV).

“Un viitor fara cancere legate de HPV este la indemana noastra, insa este necesar sa actionam rapid pentru a imbunatati rata de vaccinare”, a declarat Brett Giroir, ministru adjunct al Sanatatii, conform AFP.

De altfel, autoritatile sanitare si-au exprimat dorinta unei acoperiri vaccinala de 80% in impotriva HPV, in Statele Unite ale Americii.

Continut educational:

Potrivit unui nou raport al Centrului pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDC), HPV s-a aflat la originea a 34.800 de cazuri de cancer, in medie, intre 2012 si 2016 in Statele Unite, relateaza si Agerpres.

Autoritatile sanitare mai recomanda vaccinarea tuturor pre-adolescentilor impotriva HPV inainte de a fi expusi, la varsta de 11 sau 12 ani.

Virusul, transmisibil pe cale sexuala, poate provoca cancere atat la femei cat si la barbati – de col uterin, vagin, penis, anus sau laringe.

Etichete: vaccinare HPV, anti-HPV, cancer HPV

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Optimism in Germania vizavi de aparitia unui vaccin impotriva Covid-19 in lunile urmatoare

Proiect adoptat la Bucuresti: Acordarea unui stimulent de 1000 de euro pentru fiecare donator de plasma vindecat de Covid-19

Tataru: Prelungirea starii de alerta | Vizavi de inceperea scolii, trebuie vazuta evolutia din a doua jumatate a lunii august

Dr. Tudor Ciuhodaru: Nu testam, suntem condamnati. Strategia actuala este esuata

DSP Vrancea solicita ca testarea pacientilor de la Spitalul Judetean sa se faca doar la recomandarea medicului infectionist