Tratamentul fara interferon, introdus pe lista de medicamente gratuite

20/10/2015

Tratamentul fara interferon, introdus pe lista de medicamente gratuite

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/tratamentul-fara-interferon-introdus-pe-lista-de-medicamente-gratuite/

broker-medicamenteGuvernul a decis introducerea unor noi molecule in lista medicamentelor compensate si gratuite, printre care si cele pentru tratamentul fara interferon al hepatitei cronice virale C si al cirozei hepatice C, informeaza Biroul de presa al Executivului.

Tratamentele fara interferon ale hepatitei cronice virale C si cirozei hepatice C vor putea fi acordate bolnavilor cu stadiu de fibroza F4.

Hotararea adoptata de Guvern vine sa modifice si sa completeze HG 720/2008 pentru aprobarea Listei cuprinzand denumirile comune internationale corespunzatoare medicamentelor de care beneficiaza asiguratii, cu sau fara contributie personala, pe baza de prescriptie medicala, in sistemul de asigurari sociale de sanatate, precum si denumirile comune internationale corespunzatoare medicamentelor care se acorda in cadrul programelor nationale de sanatate.

“Masura este posibila ca urmare a incheierii contractului cost-volum-rezultat, in data de 1 octombrie, intre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si unul dintre Detinatorii Autorizatiei de Punere pe Piata. Incepand de saptamana viitoare, pacientii pot incepe investigatiile necesare pentru a fi depuse la dosarul medical, in vederea aprobarii tratamentului fara interferon”, se arata in informarea emisa de Guvern.

Sursa citata mai precizeaza ca Romania se aliniaza tarilor europene care au introdus noua terapie pentru hepatita C.

Prin acest act normativ adoptat marti se introduc noi molecule si pentru tratamentul pacientilor inclusi in Programele nationale de oncologie, de diagnostic si tratament pentru boli rare, hipertensiune pulmonara si tratamentul copiilor care sufera de artrita idiopatica juvenila.

Citeste si Lista laboratoarelor in care se vor efectua testarile necesare pentru tratamentul fara interferon

Lista laboratoarelor in care se vor efectua testarile pentru tratamentul fara interferon, a fost afisata pe site-ul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

 

Autor: Adriana Pavel

16 Comentarii

 1. Nicoleta Pricopie says:

  Mama mea a fost diagnosticata cu hepatita c.Ma intereseaza ce se poate face deoarece se simte rau din zi in zi.Am inteles ca tratamentul se elibereaza f greu.Ce putem face?

 2. Nistor says:

  Daca nu ai servici și nu plătești asigurarea ,beneficiezi de tratamentul gratuit pt hepatita c?

 3. Dana says:

  Eu am hepatita c si fac tratament cu interferon de aproape 6 luni si nu prea scade viremia tot dectabila e cine ma poate ajura cu regimu k nu prea stiu ce sa mananc si ce nu va rog sa ma ajutati.

 4. LUNGUl says:

  cum stii cand e bine sa incepi tratamentul hepatitei cu ifn free daca ai si tiroidita autoimuna cu hipotiriodie ca amandoua simultan tratatate nu merg/

 5. stela says:

  eu asa vrea sa cunosc mama este diagnosticata cu hepatita B si C medicul de familie nui da nici un tratament unde poate sa se adreseze ca sa primesca tratamentul pentru acesta boala

 6. LUNGUl says:

  TIROIDITA AUTOIMUNA ESTE MANIFESTARE EXTRAHEPATICA AM SANSA CU F2 AM AVUT SI F3 DAR NU SUNT PRECIZARI PT O ASEMENEA SITUATIE CUM SE PROCEDEAZA TOTUSI DACA APAR PROBLEME A FACUT CINEVA/

 7. Marius says:

  Degeaba va plangeti,nu vedeti ca nu va baga nimeni in seama?Este o intreaga mafie si aici.Eu am facut fibroscan si a iesit f3_f4,medicul mi a spus ca sa fac si fibromax,acesta a fost masluit intentionat pt ca sunt mana in mana si mi s a spus ca nu pot beneficia de tratamentul decontat de cnas cu toate ca se vede ca am o fibroza inaintata,ar mai.fi o sansa sa l cumpar din india la.4700€.

 8. Leca mihaela rodica says:

  Sunt interesata am hepatita c de 10 ani cum sa fac sa beneficiez de tratament?

 9. elena says:

  Buna ziua as vria sa aflu cum dar putia de primit tratamentul acesta nou pentru sotul , el are deja in jumatate afectat ficatul , a primit si interferon dar schimbar spre bine nu vedem . Ajutatine va rog , multumesc

 10. NINA BENU says:

  Am fost diagnosticata cu hepatitaC iar in urma analizelor am Acti test 0.46 A1-A2 si Steato test0.52 S1-S2; ARN-HVC =2837570.
  In urma acestor rezultate medicul spune ca nu exista un tratament cum este posibil oare trebuie sa fii intr-o faza in care cine stie ce semai poate face ca sa primesti un tratament??? nu pot sa inteleg aceasta treaba

 11. Aylin says:

  Asvrea sa aflu si eu unde as putea primu acest tratament…

 12. iuli says:

  Sunt din R.Moldova si detin si cetatania Romaniei. Este posibil sa primim si noi acest tratament

 13. manolea says:

  doresc sa primes informati despre medicamentele necesare pentru hepatita c

 14. MANDRICEL ILIE says:

  Rezultatul Fibromax este FibroTest 0,83 F4,actitest o,48 A1 A2,STEATOTEST 0,28 SO,nashtest o,25 NO,ASHTEST O,O3HO.Are dreptul la tratament_

 15. victor says:

  Ar putea exista o modalitate legala de administrat tratamentul pe care l-ati descris fiind din R. Moldova (Chisinau 59 ani) cu cetatenie Romana pentru hepatita virala C, fibroza 4. Multumesc si La multi Ani cu ocazia Revelionului!

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: