Lista laboratoarelor in care se vor efectua testarile necesare pentru tratamentul fara interferon

19/10/2015

Lista laboratoarelor in care se vor efectua testarile necesare pentru tratamentul fara interferon

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/lista-laboratoarelor-in-care-se-vor-efectua-testarile-necesare-pentru-tratamentul-fara-interferon/

CNAS1Semnatarul contractului cost-volum-rezultat pentru tratamentul fara interferon al hepatitei cronice virale C si cirozei hepatice C a transmis la CNAS lista laboratoarelor si centrelor de recoltare in care se vor efectua gratuit testarile fibromax, genotipare si viremiile, investigatii necesare la intocmirea dosarelor pentru aprobarea tratamentului fara interferon.

Lista laboratoarelor este publicata pe site-ul CNAS, la sectiunea “informatii pentru asigurati” – “medicamente” – tratament fara interferon” http://www.cnas.ro/page/tratament-fara-interferon.html

In jurul datei de 26 octombrie, voucherele pentru aceste investigatii vor ajunge la medicii de specialitate care vor realiza prescrierea tratamentului si monitorizarea pacientului in urmatoarele centre din tara: Bucuresti, Cluj, Constanta, Craiova, Iasi, Sibiu, Targu Mures, Timisoara, Oradea.

“Incepand de saptamana viitoare , pacientii pot solicita voucherele pentru investigatiile necesare a fi depuse la dosarul pentru aprobarea tratamentului fara interferon. Consider ca accesul la aceasta noua terapie este un pas important, extreme de necesar pentru aceasta categorie de bolnavi. Sper ca anul viitor sa putem extinde tratamentul fara interferon al hepatitei C si la stadiul F3”, a declarat Vasile Ciurchea, presedintele CNAS.

Reamintim pacientilor ca pentru intocmirea dosarului de aprobare pentru tratamentul fara interferon, trebuie sa se adreseze medicilor de specialitate care se afla in relatie contractuala cu casele de asigurari din cele noua centre desemnate.

Dosarul intocmit va fi depus la casa de asigurari de sanatate cu care se afla in relatie contractuala medicul de specialitate (prescriptor/curant), care -l va trimite apoi la CNAS.

Comisia de specialitate a CNAS va analiza dosarele depuse in vederea aprobarii si va verifica daca acestea corespund criteriilor de eligibilitate. Decizia comisiei va fi comunicata pacientului de catre casa de asigurari de sanatate unde acesta a depus dosarul.

Pe langa investigatiile amintite, dosarul pacientului va contine in mod obligatoriu o serie de documente care se regasesc pe site-ul www.cnas.ro, la sectiunea informatii pentru asigurati – medicamente – tratament fara interferon.

Tot la aceasta sectiune, pacientii pot accesa un document cu informatii utile privind modul de administrare a tratamentului fara interferon.

Biroul de presa al CNAS

 

Autor: FormareMedicala.ro

19 Comentarii

 1. Dan Daniela says:

  Doresc sa fac un fibromax gratuit , sunt purtător virus care și am asigurare medicala

 2. Andreea says:

  Buna ziua
  Daca sunt purtatoare de virus hepatic C pot obtine tratament???
  Analizele ies cu veremia nedetectabila
  Multumesc

 3. Elena says:

  Pentru cei cu virus C,cu F2 si F1 cand vor intra in Programul National???

  • OTELEANU RODICA says:

   buna ziua ,pentru cei cu virusc , cu F1 SI F2 cand vor intra in program???? multumesc astept un raspuns

 4. silvia says:

  De ce nu se răspunde la comentari? Un sfat ce să facă bolnavi!

 5. elisabeta rubeiin says:

  si eu astept acest tratament de mult timp dar fara rezultat

 6. elisabeta rubeiin says:

  in anul 2000 am facut o interventie chirurgicala am primit trnfuzie de singe iar in 2001 am fost diagnosticata cu hepatita c am facut tratament cu interferon dar fara rezultat acuma as dori un tratament fara interferon

 7. chiorean maria speranta says:

  am hepatita c ciroza si in ianuare am fost operata de hepatocarcinom. Sint la nivelul F2 si doresc din suflet sa fac tratamentul fara interferon ca sa elimin acest virus care m-a adus in aceasta situatie mrdicala. Am aceasta oportunitate ?medicul curant spunea ca din aprilie se va aproba acest tratamentla toti cei cu acest virus. mentionez ca am facut tratam. cu interferon un an intreg (2000) dar fara rezultat . astept cit mai repede un raspuns , va rog mult multumesc

 8. Mihai says:

  De ce bolnavii de hemofilie nu sint tratati cu prioritate deoarece au fost infectati cu virusul hepatic c de sistemul sanitar prin transfuzii repetate .

 9. mariana din carbunesti says:

  sora mea are dosarul depus pentru tratmentul gratuit al hepatitei C, dar i sa spus sa astepte ca nu sunt fonduri . dosarul este depus la spitalul Fundeni . ce trebuie sa faca pentru a obtine cat mai repede acest tratament are sanse sa l primeasca gratuit? exista vreo posibilitate sal achizioneze din farmacii ? cat costa ?

 10. Szabo zoltan says:

  As avea si eu o intrebare am hepatita C F1 viremia e mare citeva milioane as avea drepu la tratament?DrCinferential de la cluj zice ca nu ma incadrez platesc asigurare medicala ca toti statu asta nu ne ajuta de loc am inteles ca tratamentu costa in jur de50mi euro in India am inteles ca e in jur de 12mii cu noi ore cum ramine trebuie sa asteptam pina ajungem in stadiu de nu se mai poate face nimic?

 11. lambu rozina says:

  eu am hepatita c cu stadiul F0 MI-A RESPINS DOSARUL DIN ACEASTA CAUZA DAR MI A ZIS SA IAU PROTECTOARE PTR FICAT OARE UN TRATAMENT PENTRU CEI CU ACEASTA FORMA DE HEPATITA NU SE POATE DA CA SA POATE FI VINDECATI?ASTEPTAM SA AJUNGEM LA F3,S-AU F4 SA NE APROBE DOSARELE PTR TRATAMENT CHIAR E STIGATOR LA CER ,UNDE POT SA MA ADRESEZ ?EU AS DORII SA-MI SPUNA CE AM DE FACUT ?ORI SA ASTEPTAM SA MURIM?

 12. harpa gabriel adrian says:

  am virus C si ciroza . cat costa tratamentul si cum il pot obtine , pt ca medicul de familie nu mi-l prescrie gratuit

 13. Spirea Flori says:

  Sora mea are 4o de ani,si i s-a descoperit hepatita cu virus C.A urmat tratament cu interferol 3luni prin CNAS dar corpul nu a suportat tratamrntul.Ce e de facut?Ar putea sa depuna dosarul iar?Astept raspuns.Multumesc frumos
  .

 14. calin octavian says:

  Sunt din Galati si am ciroza hepatica cu virus c dar la ultimile analize mi-au iesit negativ virusul ,de ce mi se rfuzsa tratamentul daca eu am ciroza ,si de ce sunt intrebat de varsta este o limita de varsta in care bolnivii pot primi acest tratament ?

 15. SARBU ALEXANDRINA-MIHAELA says:

  da,eu am ciroza hepatica…..cu ascita,am ~ 74 ani ( pe 8 .11 .2015),locuiesc in orasul ploiesti,asi dori ca pe 19 dec. sa plec cu sotzul meu,pt. 1 luna de zile,la baiatul nostru,in ANGLIA….????CE MA SFATUITZI,AM DREPTUL LA ACEST TRATAMENT-MINUNE ????AZI,27 OCT.,MERG LA SPITAL,PT. A MI SE PUNE O PERFUZIE DE 100 ml. CU ALBUMINA UMANA,CE M-A COSTAT 350 LEI,PROCURATA CU DESTULA GREUTATE …..AM SLABIT DELA 55 LA ….NICI 40 KG…..

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: