Tratament nou pentru diabet, lansat si in Romania

24/09/2015

Tratament nou pentru diabet, lansat si in Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/tratament-nou-pentru-diabet-lansat-si-in-romania/

INSULINA-NOU-DIABETRomania face un pas important in ceea ce priveste tratamentul bolnavilor de diabet.

Tara noastra se numara printre putinele tari europene care introduc pe piata, in schema tratamentului pacientilor cu diabet, un nou tip de insulina.

Acest tip de insulina este indicata pentru tratamentul adultilor cu diabet zaharat de tip 1 si 2, si va fi compensata  integral.

Specialistii spun ca noul produs a demonstrat un control glicemic stabil si prelungit, cu o durata de actiune de peste 24 de ore, cu o variabilitate redusa a glicemiei.

“Diabetul este asociat cu fluctuatii rapide ale nivelului de glucoza din sange iar un control instabil al glicemiei poate duce la hiperglicemie sau hipoglicemie. Acestea pot contribui la aparitia mai precoce a complicatiilor microvasculare (afectarea oculara, renala, a nervilor periferici) si macrovasculare (evenimente cardiovasculare). Un control deficitar al glicemiei, aparitia complicatiilor, aderenta redusa la tratament si optimizarea stilului de viata contribuie la reducerea calitatii vietii persoanei cu diabet si cresterea cheltuielilor de sanatate”, afirmat prof. dr. Cristian Serafinceanu, presedintele Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, citat de Agerpres.

Noul tratament va fi disponibil pentru pacientii cu diabet sub forma unui stilou injector preumplut, care contine 450 de unitati de insulina si care permite o doza maxima de 80 de unitati pentru o singura injectie.

Acest produs a fost aprobat in Uniunea Europeana in luna mai a acestuia an, iar reprezentantii companiei care  l-au lansat si Romania spun ca tratamentul va fi compensat in proportie de 100% de la 1 octombrie.

CURS GRATUIT cu 10 puncte EMC pentru medicii de familie : Introducere in Diabetul Zaharat. Pentru a incepe cursul, click AICI

Citeste si  Studiu: O substanta antidiabetica are efecte “miraculoase”asupra sistemului cardiovascular

Citeste si Studiu: Diabetul poate duce la dementa

Citeste si In Romania se efectueaza zilnic in medie 62 de amputatii in randul persoanelor cu diabet

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: