Studiu: O substanta antidiabetica are efecte “miraculoase”asupra sistemului cardiovascular

18/09/2015

Studiu: O substanta antidiabetica are efecte “miraculoase”asupra sistemului cardiovascular

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studiu-o-substanta-antidiabetica-are-efecte-miraculoaseasupra-sistemului-cardiovascular/

vaccin diabet tip IJoi, 17 septembrie, la la Stockholm, la Congresul anual de diabetologie, a fost publicat un studiu foarte important in domeniul diabetului.

Cercetarea, publicata in New England Journal of Medicine si preluata si de site-ul francez pourquoidocteur.com, arata pentru prima data efectul benefic al unui produs antidiabetic asupra sistemului cardiovascular, care ar reduce cu 30% mortalitatea in randul pacientilor diabetici de tip 2 cu un risc cardiovascular ridicat.

Pe termen lung, diabeticii pot suferi complicatii precum infarct sau AVC, mai ales daca nu isi controleaza periodic glicemia.

Studiul EMPA-REG s-a realizat pe mai mult de 7.000 de pacienti cu diabet de tip 2 si a avut drept scop verificarea sigurantei unei substante pentru inima si vasele sanguine.

Substanta apartine familiei inhibitorilor de SGLT2 si actioneaza favorizand eliminarea zaharului in urina.

In cadrul experimentului, oamenii de stiinta au comparat aparitia unor evenimente de natura cardiovasculara si numarul de decese la pacientii care luau un tratament cu sau fara aceasta substanta.

“Numarul evenimentelor cardiovasculare a scazut cu 14% in grupul care primea aceasta substanta. Este un rezultat foarte bun”, spune Sami Hadjadj, diabetolog la Poitiers, citat de mai multe publicatii de specialitate.

Numarul infarcturilor si al accidentelor vasculare cerebrale nu a scazut semnificativ, dar s-a redus cel al deceselor din cauze cardiovasculare.

Substanta are autorizatie de comercializare pe piata europeana pentru tratamentul diabetului de tip 2 din 2014.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: