Studiu: Risc crescut de accident cardiovascular din cauza nivelului scazut de vitamina D

10/11/2015

Studiu: Risc crescut de accident cardiovascular din cauza nivelului scazut de vitamina D

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studiu-risc-crescut-de-accident-cardiovascular-in-din-cauza-nivelului-scazut-de-vitamina-d/

atac-cardiovascular-infarctAutorii unui studiu prezentat la conferinta anuala a American Heart Association, intrunita luni, 9 noiembrie in Florida, SUA, afirma ca persoanele al caror nivel de vitamina D este de sub 15 nanograme pe milimetru de sange, au un risc cardiovascular crescut.

“Desi rate ale vitaminei D de peste 30 ng/ml au fost mult timp considerate ca normale, cercetari mai recente au aratat ca nivele mai mari de 15 ng/ml sunt cele suficiente”, a afirmat  dr. Brent Muhlestein, codirector al cercetarii cardiovasculare realizate de Institutul Inimii Intermountain din Salt Lake City (Utah), conform Agerpres.

Rezultatele acestei cercetari au la baza o analiza a datelor medicale a peste 230.000 de pacienti.

Oamenii de stiinta i-au tinut sub observatie timp de trei ani, urmarind accidentele cardiovasculare si decesele, in unele cazuri.
Cel mai afectat grup dintre pacientii monitorizati a fost cel care a avut un nivel de vitamina D de sub 15 ng/ml, care a inregistrat un risc sporit de 35%  in comparatie cu un alt grup in care pacientii  aveau un nivel de vitamina D superior.

Astfel, cercetatorii au stabilit ca persoanele al caror nivel de vitamina D este de sub 15 nanograme pe milimetru de sange, au un risc cardiovascular mai crescut.

Alte studii realizate in ultmii ani sugereaza si ca vitamina D ar putea avea proprietati de prevenire a cancerului.  

Vitamina D este se produce in mod natural prin expunerea la soare, ori se asimileaza odata cu consumul  de uleiul de peste, legume, galbenus de ou sau cereale.

Citeste si Studiu: Antioxidantii dezvolta metastazele in cazul melanomului

Un studiu publicat in revista britanica Nature arata ca antioxidantii ar putea avea un efect negativ asupra melanomului, cel mai periculos tip de cancer de piele, facilitand propagarea metastazelor.

Citeste si Studiu: Aspirina, testata ca medicament impotriva cancerului

“Daca descoperim ca aspirina poate opri recidiva acestor tipuri de cancer, aceasta ar putea sa schimbe tratamentele viitoare si oferi un mijloc simplu si mai ieftin de lupta impotriva bolii”

Citeste si O substanta antidiabetica are efecte “miraculoase”asupra sistemului cardiovascular

Un produs antidiabetic ar putea reduce cu 30% rata mortalitatii in randul pacientilor diabetici de tip 2 cu un risc cardiovascular ridicat.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: