Studiu: Antioxidantii dezvolta metastazele in cazul melanomului

15/10/2015

Studiu: Antioxidantii dezvolta metastazele in cazul melanomului

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studiu-antioxidantii-dezvolta-metastazele-in-cazul-melanomului/

antioxidanti-cercetare-laboratorIntarzie imbatranirea si au si alte beneficii pentru sanatate, dar de curand, cercetatorii au descoperit ca antioxidantii, in cazul bolnavilor de cancer de piele, fac mai mult rau.

Un studiu publicat in revista britanica Nature arata ca antioxidantii ar putea avea un efect negativ asupra melanomului, cel mai periculos tip de cancer de piele, facilitand propagarea metastazelor.

Oamenii de stiinta de la Institutul de cercetari asupra copilului din Dallas au transplantat celule umane de melanom pe soareci transgenici si a descoperit ca boala s-a dezvoltat mai repede la cei carora li se facusera injectii cu antioxidanti decat la cei carora nu li se administrasera astfel de injectii.

Metastazele sunt celule canceroase care permit unui cancer initial sa se raspandeasca in alte parti ale corpului.

“Rezultatele sugereaza ca antioxidantii favorizeaza avansarea cancerului, cel putin in cazul melanomului, stimuland metastazele”, spun autorii studiului, citati si de AFP si Agerpres.

De fapt, acesta nu este primul studiu care concluzioneaza o legatura intre antioxidanti si dezvoltarea cancerului.

Anul trecut, cativa cercetatori cercetatori suedezi au aratat ca o cura de suplimente alimentare cu antioxidanti, indeosebi cu vitamina E, accelereaza dezvoltarea leziunilor precanceroase sau a cancerului pulmonar incipient la soareci si celule umane in laborator.

De asemenea, cercetari mai vechi au subliniat un efect similar al antioxidantilor asupra cancerelor de san si prostata.

Vreme de multi ani, oamenii de stiinta au crezut ca antioxidantii pot ajuta si la prevenirea tumorilor canceroase, insa a trebuit sa fie oprite mai multe teste clinice “fiindca pacientii care primeau antioxidanti mureau mai repede decat ceilalti”, afirma dr Sean Morrison, autorul principal al studiului.

Rezultatele celui mai recet studiu, ar putea duce la crearea unor tratamente care sa permita evitarea raspandirii metastazelor.

Citeste si Descoperire revolutionara: Metoda care stopeaza cancerul

Oamenii de stiinta americani au facut o descoperire revolutionara, care ar putea schimba lumea. Ei au gasit o metoda de a stopa cancerul prin care celulele tumorale sunt transformate in unele din nou sanatoase.

Citeste si Studiu: Imbolnavirea de cancer tine de “lipsa de noroc”

Din numarul de cazuri de cancer constatate la adulti, circa doua treimi s-ar putea explica prin mutatii genetice aleatorii, care duc la cresterea tumorilor, o treime fiind rezultatul unor factori genetici sau al unui mediu nefavorabil.

Citeste si  Studiu: Veninul viespiilor braziliene distruge tumorile canceroase

Conform unui studiu publicat in Biophysical Journal, veninul acestor viespi contine o toxina, denumita MP1, care distruge selectiv tumorile, fara sa afecteze celulele sanatoase.

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: