Studentii medicinisti trebuie sa treaca obligatoriu prin Urgenta

15/09/2014

Studentii medicinisti trebuie sa treaca obligatoriu prin Urgenta

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studentii-medicinisti-trebuie-sa-treaca-obligatoriu-prin-urgenta/

controale-in-spitalePentru a devenit medici cu acte in regula, studentii la Medicina trebuie sa treaca intai prin serviciile de urgenta. Prezent vineri, la Brasov, la a XV-a Conferinta Nationala de Medicina de Urgenta, Ministrul Sanatatii, Nicolae Bancioiu a declarat ca incepand cu anul universtar care va demara la 1 octombrie, anul acesta, studentii medicinisti sunt obligati sa faca un stagiu de pregatire in medicina de urgenta inainte de absolvire.

“Consider ca este absolut necesar sa incepem acest proiect cat mai repede. De cele mai multe ori, practica studentilor este neglijata si de aceea vom face toate demersurile pentru ca din acest an, obligatoriu, studentii sa faca un stagiu de practica in serviciile de ambulanta si SMURD”, a afirmat Nicolae Banicioiu.

Stagiul ar trebui facut de fiecare student in vacanta de dupa anul 3.

Tot ministrul sanatatii adaugat ca “este obligatoriu sa treci prin urgenta pentru a deveni un medic foarte bun”.

Bani in plus pentru Ambulanta

De altfel, acest sector al Sanatatii, Serviciul de Ambulanta, va beneficia de fonduri suplimentare la rectificarea bugetara care va avea loc in aceasta toamna.

Banii urmeaza sa fie folositi pentru investitii in infrastructura, reparatii la parcul auto, dar si pentru deblocarea de posturi si pentru promovarea personalului deja existent.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: