Specialistii propun un tratament personalizat in diabetul zaharat de tip II

22/05/2014

Specialistii propun un tratament personalizat in diabetul zaharat de tip II

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/specialistii-propun-un-tratament-personalizat-diabetul-zaharat-de-tip-ii/

schizofrenie-simptomeDiabetul zaharat de tip II afecteaza un numar tot mai mare de pacienti, in Romania inregistrandu-se aproximativ 2 milioane de persoane cu diabet de tip II, in timp ce 20% dintre romani sufera de prediabet, conform studiului PREDATORR. Specialistii la nivel international considera ca este nevoie de un tratament personalizat in functie de varsta pacientului si de complicatiile asociate bolii.

Doar indicele glicemic nu este suficient in stabilirea unui tratament in diabet

Specialistii de la RedGDPS (Retea a Grupurilor de Studiu in Diabet in Asistenta Primara Sanitara) au anuntat, conform elpais.com, ca isi vor revizui ghidurile de tratament in diabet pe baza a ceea ce numesc tratament personalizat.

Acestia considera ca este nevoie ca la un pacient cu diabet zaharat de tip II sa se ia in considerare daca pacientul sufera si de obezitate si de insuficienta renala, si sa se incadreze de asemenea pacientul intr-o categorie de vulnerabilitate.

Specialistii au precizat ca in cazul unui pacient cu diabet zaharat si care are varsta de peste 75 de ani este mai important sa se concentreze atentia pe calitatea vietii si mai putin pe controlul exhaustiv al nivelului de zahar.

Dieta si exercitiul fizic, recomandarea comuna in tratamentul pentru diabetul zaharat de tip II

Specialistii de la RedGDPS considera ca un singur tratament pentru toti pacientii cu diabet de tip II nu este eficient.

Cele trei indicatii clinice care stabilesc tratamente diferite sunt, in opinia acestora, alaturi de indicele glicemic: stadiul de obezitate, insuficienta renala si varsta pacientului.

Pentru toate tipurile de pacienti specialistii recomanda sa se mentina o dieta adecvata alaturi de un program de exercitii fizice.

Tratamentul in diabet trebuie sa asigure, conform specialistilor citati de elpais.com, pierderea in greutate cand pacientul se confrunta cu obezitate si scaderea nivelului tensiunii arteriale.

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Conf. Dr. Adrian Bighea: Pacientii care au nevoie de recuperare medicala se tem sa vina la spital

Creatorii vaccinului anti-Covid BioNtech /Pfizer, distinsi cu un prestigios premiu

Inspectorii sanitari vor verifica, zilnic, numărul paturilor ATI pentru pacientii Covid

Conditii de participare la Loteria de vaccinare | Premii in valoare de 15.000.000 lei

Dr. G. Dumitra: Nu exista argument impotriva vaccinarii simultane anti-Covid cu alt vaccin