Se modifica substantial modul de ocupare a posturilor in sistemul public de sanatate

16/01/2024
Se modifica substantial modul de ocupare a posturilor in sistemul public de sanatate

Se modifica substantial modul de ocupare a posturilor in sistemul public de sanatate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/se-modifica-substantial-modul-de-ocupare-a-posturilor-in-sistemul-public-de-sanatate/

Termenele pentru ocuparea posturilor vacante din unitatile sanitare publice, prin concurs, vor fi diminuate de la 100 la 35 de zile.

De asemenea, prin modificarea ordinului Ministerului Sanatatii nr. 166/2023, termenele pentru ocuparea posturilor temporar vacante vor fi reduse de la 40 la 20 de zile.

“Ocuparea posturilor nu mai dureaza luni de zile. Am semnat un ordin de ministru care modifica substantial modul de ocupare a posturilor in sistemul de sanatate; scurteaza extrem de mult termenele. Inainte de publicarea concursului, este necesar un aviz din partea Colegiului judetean al medicilor. In forma veche, acest aviz trebuia dat in cinci zile, acum am scurtat termenul la doua zile”, a declarat ministrul Rafila, intr-o conferinta de presa

Potrivit vechii proceduri, pentru organizarea concursului erau prevazute 90 de zile, iar acum, acest termen scade la maximum 30 de zile lucratoare. Totodata, a fost scurtat si termenul prevazut pentru publicarea rezultatelor de la 5 zile la 3 zile.

De asemenea, in ceea ce priveste posturile vacante temporar, termenele maxime au scazut de la 40 de zile la 20 de zile.

“Cine scoate acum postul la concurs, pana la jumatatea lunii februarie poate sa aiba personalul angajat, atat asistenti medicali, cat si medici, cat si personal auxiliar, in limita posturilor aprobate pentru fiecare unitate sanitara”, a mai afirmat Rafila.

Toate posturile care se elibereaza in sistemul de sanatate, de la data de 1 ianuarie, se pot ocupa fara memorandum.

Etichete: ocupare posturi sistemul de sanatate, posturi unitati sanitare, rafila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: