Rafila: Spitalele care au solicitat scoaterea posturilor la concurs sa demareze imediat procedurile

11/01/2024
Rafila: Spitalele care au solicitat scoaterea posturilor la concurs sa demareze imediat procedurile

Rafila: Spitalele care au solicitat scoaterea posturilor la concurs sa demareze imediat procedurile

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-spitalele-care-au-solicitat-scoaterea-posturilor-la-concurs-sa-demareze-imediat-procedurile/

Guverul a aprobat doua memorandumuri, unul propus de Ministerul Sanatatii, pentru spitale din subordinea ministerului, iar altul propus de Ministerul Dezvoltarii, pentru spitale aflate in subordinea autoritatilor locale. In total, Executivul a aprobat scoaterea la concurs a peste 7.600 de posturi in Sanatate si Asistenta Sociala.

“Unitatile sanitare care au solicitat scoaterea posturilor la concurs sa demareze imediat aceste proceduri, odata cu aprobarea Memorandumului, este esential pentru ca nu trebuie sa asteptam sase luni ca sa scoatem posturile la concurs (…) procedura spune ca dupa publicare, in termen de 30 de zile, se pot organiza concursuri de ocupare a posturilor. Rugamintea mea este sa faca acest lucru cat mai repede”, a transmis ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, joi, dupa sedinta de Guvern.

Potrivit ministrului, procedura de ocupare a posturile in sistemul sanitar se va simplifica.

“De la 1 ianuarie, toate posturile care se vacanteaza in sistemul de sanatate, indiferent de subordonarea unitatii sanitare, vor putea fi scoase la concurs fara memorandum. Persoanele care se pensioneaza sau pleaca din sistem elibereaza posturi care se pot scoate imediat la concurs de catre conducerea fiecarei unitati sanitare. Lucrul acesta cred ca este foarte bun.”, a mai declarat Rafila.

Etichete: posturi sanatate, scoate posturi la concurs sanatate, angajati sanatate, rafila

 

autor

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Nicolae says:

    Cît mai este “dreptul” pentru un post de asistent medical generalist?
    Întreb,că doar încă se mai practică prin spitale.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: