Se fac pasi spre relansarea productiei de vaccinuri la Institutul Cantacuzino

20/02/2019

Se fac pasi spre relansarea productiei de vaccinuri la Institutul Cantacuzino

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/se-fac-pasi-spre-relansarea-productiei-de-vaccinuri-la-institutul-cantacuzino/

Gabriel Les, ministrul Apararii Nationale, a facut declaratii privind strategia ce vizeaza relansarea productiei de vaccinuri de la Institutul Cantacuzino din Capitala.

“A fost elaborata si adoptata o strategie pentru relansarea activitatii acestui Institut. In ceea ce priveste strict productia de vaccinuri, Institutul Cantacuzino se afla intr-o etapa de definitivare a unor solutii concrete pentru producerea acestor vaccinuri, pentru ca discutam de constructia unor capacitati capabile sa produca astfel de vaccinuri la standardele actuale. Vorbim de investitii extrem de importante, inclusiv in zonele de camere frigorifice in care sa se poata face aceste vaccinuri”, a declarat ministrul Les intr-o conferinta de presa sustinuta miercuri.

Continut educational:

De asemenea, demnitarul mai spune ca, in prezent, a fost reluata productia de SOD natural, adica un produs antioxidant traditional produs de Institutul Cantacuzino.

“Este un supliment alimentar antioxidant natural, unul dintre produsele traditionale ale acestui Institut. In acest moment avem produse undeva la 80-90.000 de fiole disponibile pentru vanzare, iar pana la sfarsitul anului o sa avem peste un milion de astfel de fiole”, a mai precizat ministrul Apararii Nationale.

Institutul Cantacuzino a trecut in subordinea Ministerului Apararii Nationale la finalul anului 2017.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Vlad Voiculescu: Solutia militara nu este o solutie pentru Romania

OMS: 1 miliard de doze de vaccin anti-Covid administrate in regiunea europeana

Dr. Catalina Poiana: Controlul osteoporozei trebuie sa fie o prioritate

Asociatiile de pacienti: Romania nu se confrunta doar cu problema Covid

UMF “Iuliu Hatieganu”, in topul celor mai bune universitati