Scrisoare manifest semnata de sute de medici psihiatri

20/03/2018

Scrisoare manifest semnata de sute de medici psihiatri

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/scrisoare-manifest-semnata-de-sute-de-medici-psihiatri/


Dupa revolta medicilor de Anestezie si Terapie Intensiva de la finalul saptamanii trecute in care au anuntat ca nu mai vor sa intre in salile de operatie daca se va aplica noul regulament de sporuri, acum si medicii psihiatri se revolta. Ei au lansat o scrisoare-manifest.

SCRISOARE-MANIFEST A MEDICILOR PSIHIATRI PRIVIND DETURNAREA SENSULUI LEGII 153/2017 PRIN ANEXA 10 LA REGULAMENT SPORURI.

Va supunem atentiei prezentul document de protest privind atitudinea profund dispretuitoare la adresa medicilor prin publicarea pe site-ul Ministerului Sanatatii in transparenta decizionala a Anexei 10 la Regulamentul de sporuri.

Suntem un grup profesional compus din medici rezidenti, specialisti, primari psihiatrie si cadre didactice universitare de specialitate din intreaga tara care sustin fara echivoc respectarea literei si sensului legii 153/2017 (precum si a Anexei nr.2), conditiile de acordare a sporului raportandu-se procentual la salariul de baza si nu in cuantum fix cum cu surprindere am constatat in Anexa 10.

Solicitam cu fermitate respectarea principiilor enuntate in lege si statuate prin norme (in conditiile Anexei nr.2 din Hotararea pentru aprobarea Regulamentului Cadru): 75% spor psihiatrie clinic si respectiv 50% pentru ambulatoriile de specialitate psihiatrie (in raport cu gradul extrem de periculozitate si complexitate a specialitatii si caracterul prioritar al psihiatriei in strategia nationala de sanatate publica a Ministerului Sanatatii).

Manifestul medicilor psihiatrii poate fi vazut integral AICI.

In cursul zilei de marti, aflata la Parlament, ministrul Sanatatii a precizat ca nu va retrage Anexa 10.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Noile reglementari in modul de acordare a concediilor medicale, in vigoare din 1 august 2021

CDC: Varianta Delta a SARS-CoV-2, la fel de contagioasa ca varicela

Pfizer: A treia doza de vaccin produce de 5 ori mai multi anticorpi impotriva variantei Delta

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a lansat Ghidul asiguratului

CE a semnat un contract pentru un tratament experimental cu anticorpi impotriva Covid-19