Ministrul Sanatatii nu retrage Anexa 10 privind sporurile in sectorul sanitar

20/03/2018

Ministrul Sanatatii nu retrage Anexa 10 privind sporurile in sectorul sanitar

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-nu-retrage-anexa-10-privind-sporurile-in-sectorul-sanitar/


Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat ca veniturile medicilor nu vor scadea, mentionand ca si ca Anexa 10 privind sporurile in sectorul sanitar, nu va fi retrasa.

“Trebuie sa respectam legea. Asta trebuie sa inteleaga toata lumea. Fiecare are dreptul sa faca ceea ce doreste. Noi am facut niste propuneri, spunem noi pertinente astfel incat sa avem grija de fiecare angajat din sistemul sanitar incepand cu medicii carora le-a crescut salariul de incadrare si veniturile nu scad. Anexa 10 este construita pe baza legii 153 care prevede limitarea sporurilor la 30%. Calculele sunt foarte clare – veniturile medicilor nu scad. Prin aceasta anexa 10 am incercat o echilibrare a veniturilor astfel incat niciun angajat din sistemul de sanatate sa nu piarda din venitul avut in februarie 2018. Aceasta anexa este valabila pentru anul 2018. Incepand cu 2019 cand alte categorii de personal vor intra in grila legii 153 diferenta ramasa va creste cuantumul sporurilor acordat medicilor”, a declarat Sorina Pintea, potrivit Curentul.info.

Intrebata daca retrage Anexa 10 ministrul a raspuns negativ.

“Nu minimalizez importanta muncii medicilor. Acest regulament al sporurilor care se va aplica denota ca ne pasa si ne preocupam”, a afirmat ministrul Sanatatii.

Anexa 10 este un document controversat, incriminat de multi medici si cadre medicale care si-au aratat intentia de a protesta.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: