Sase persoane din Romania au fost vaccinate impotriva variolei maimutei

10/10/2022
Sase persoane din Romania au fost vaccinate impotriva variolei maimutei

Sase persoane din Romania au fost vaccinate impotriva variolei maimutei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sase-persoane-din-romania-au-fost-vaccinate-impotriva-variolei-maimutei/

Pana in prezent, un numar de sase persoane au fost vaccinate impotriva variolei maimutei, in Romania, informeaza Ministerul Sanatatii. Potrivit institutiei, in ultima saptamana, nu au fost confirmate noi cazuri de variola maimutei.

“Conform Institutului National de Sanatate Publica (INSP), in total 6 persoane au fost vaccinate impotriva variolei maimutei”, precizeaza sursa citata.

Pana in prezent, in Romania au fost inregistrate 40 cazuri de imbolnavire cu variola maimutei.

De curand, autoritatile au luat decizia de a declansa Mecanismul European de protectie civila pentru asigurarea tratamentului pacientilor diagnosticati cu variola maimutei

“Comisia Europeana a informat statele membre ca sunt disponibile 10.008 tratamente cu antiviralul Tecovirimat pentru infectia cu variola maimutei. Iar tarile membre pot accesa aceste tratamente prin mecanismul european de protectie civila. Pentru a beneficia de tratament, Ministerul Sanatatii a solicitat prin Departamentul pentru Situatii de Urgenta activarea acestui mecanism european pentru aproximativ 150 de persoane.”, preciza Ministerul Sanatatii.

Etichete: vaccin impotriva variolei maimutei, vaccin variola maimutei,

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: