A fost administrata prima doza de vaccin impotriva variolei maimutei, in Romania

03/10/2022
A fost administrata prima doza de vaccin impotriva variolei maimutei, in Romania

A fost administrata prima doza de vaccin impotriva variolei maimutei, in Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/a-fost-administrata-prima-doza-de-vaccin-impotriva-variolei-maimutei-in-romania/

Ministerul Sanatatii informeaza ca prima doza de vaccin impotriva variolei maimutei a fost administrata, in Romania, la contactul unui pacient diagnosticat cu aceasta boala.

“INSP ne-a informat ca a fost administrata prima doza de vaccin impotriva variolei maimutei. Este vorba despre contactul unui pacient diagnosticat cu aceasta boala”, precizeaza MS.

Pana in prezent, in Romania au fost diagnosticate cu variola maimutei 40 de persoane.

Autoritatile au luat decizia de a declansa, saptamana trecuta, Mecanismul European de protectie civila pentru asigurarea tratamentului pacientilor diagnosticati cu variola maimutei

“Comisia Europeana a informat statele membre ca sunt disponibile 10.008 tratamente cu antiviralul Tecovirimat pentru infectia cu variola maimutei. Iar tarile membre pot accesa aceste tratamente prin mecanismul european de protectie civila. Pentru a beneficia de tratament, Ministerul Sanatatii a solicitat prin Departamentul pentru Situatii de Urgenta activarea acestui mecanism european pentru aproximativ 150 de persoane.”, transmite Ministerul Sanatatii.

 

Etichete: vaccin impotriva variolei maimutei, vaccinare impotriva variolei maimutei, vaccin monkeypox

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: