Reprezentantii Ministerului Sanatatii din Rusia au anuntat ca si vaccinul Sputnik V are o eficienta de peste 90%

10/11/2020

Reprezentantii Ministerului Sanatatii din Rusia au anuntat ca si vaccinul Sputnik V are o eficienta de peste 90%

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/reprezentantii-ministerului-sanatatii-din-rusia-au-anuntat-ca-si-vaccinul-sputnik-v-are-o-eficienta-de-peste-90/

Vaccinul Sputnik V, dezvoltat de cercetatorii rusi impotriva maladiei Covid-19, are o eficienta de peste 90%, potrivit unui reprezentant al Ministerului Sanatatii din Rusia, informeaza Reuters.

Afirmatia a fost facuta la scurt timp dupa ce grupurile farmaceutice Pfizer Inc. si BioNTech au anuntat ca vaccinul lor experimental dezvoltat impotriva COVID-19 are o eficienta de peste 90%, relateaza si Agerpres.

“Ne ocupam de monitorizarea eficientei vaccinului Sputnik V in randul cetatenilor care l-au primit in cadrul programului de vaccinare in masa. In baza observatiilor noastre, eficienta sa este la randul ei tot de peste 90%. Aparitia pe piata a unui alt vaccin eficient reprezinta o veste buna pentru toata lumea “, a declarat Oksana Drapkina, directoarea institutului de cercetari medicale din cadrul Ministerului Sanatatii, potrivit surselor citate.

La inceputul saptamanii, Alexander Gintsburg, directorul Institutului Gamaleia din Moscova, care a creat vaccinul Sputnik V, a salutat anuntul facut de grupul american Pfizer.

“In viitorul apropiat, ne asteptam sa publicam rezultatele interimare ale studiului post-inregistrare pentru vaccinul Sputnik V, asa-numitele studii de faza 3. Sunt sigur ca nivelul sau de eficienta va fi la randul sau ridicat”, a adaugat el, potrivit surselor citate.

Rusia se pregateste sa publice rezultatele preliminare ale unui studiu clinic de amploare, de faza 3, in aceasta luna. Vaccinul Sputnik V este testat, in prezent, pe un esantion de 40.000 de persoane la Moscova.

Etichete: vaccin sputnik v, vaccin covid rusia, eficienta vaccin impotriva covid

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

SUA si UE cer un studiu asupra originii pandemie care sa fie transparent si fara interferente

EMA va primi mai multe prerogative in ceea ce priveste penuria de medicamente in cazul unor crize

Studiu: Aproximativ trei sferturi dintre romani merg la farmacie cel putin o data pe luna

Varianta indiana a coronavirusului ar putea deveni dominanta

Romania a solicitat suspendarea livrarii unor doze de vaccin anti-COVID