Reprezentantii Ministerului Sanatatii din Rusia au anuntat ca si vaccinul Sputnik V are o eficienta de peste 90%

10/11/2020

Reprezentantii Ministerului Sanatatii din Rusia au anuntat ca si vaccinul Sputnik V are o eficienta de peste 90%

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/reprezentantii-ministerului-sanatatii-din-rusia-au-anuntat-ca-si-vaccinul-sputnik-v-are-o-eficienta-de-peste-90/

Vaccinul Sputnik V, dezvoltat de cercetatorii rusi impotriva maladiei Covid-19, are o eficienta de peste 90%, potrivit unui reprezentant al Ministerului Sanatatii din Rusia, informeaza Reuters.

Afirmatia a fost facuta la scurt timp dupa ce grupurile farmaceutice Pfizer Inc. si BioNTech au anuntat ca vaccinul lor experimental dezvoltat impotriva COVID-19 are o eficienta de peste 90%, relateaza si Agerpres.

“Ne ocupam de monitorizarea eficientei vaccinului Sputnik V in randul cetatenilor care l-au primit in cadrul programului de vaccinare in masa. In baza observatiilor noastre, eficienta sa este la randul ei tot de peste 90%. Aparitia pe piata a unui alt vaccin eficient reprezinta o veste buna pentru toata lumea “, a declarat Oksana Drapkina, directoarea institutului de cercetari medicale din cadrul Ministerului Sanatatii, potrivit surselor citate.

La inceputul saptamanii, Alexander Gintsburg, directorul Institutului Gamaleia din Moscova, care a creat vaccinul Sputnik V, a salutat anuntul facut de grupul american Pfizer.

“In viitorul apropiat, ne asteptam sa publicam rezultatele interimare ale studiului post-inregistrare pentru vaccinul Sputnik V, asa-numitele studii de faza 3. Sunt sigur ca nivelul sau de eficienta va fi la randul sau ridicat”, a adaugat el, potrivit surselor citate.

Rusia se pregateste sa publice rezultatele preliminare ale unui studiu clinic de amploare, de faza 3, in aceasta luna. Vaccinul Sputnik V este testat, in prezent, pe un esantion de 40.000 de persoane la Moscova.

Etichete: vaccin sputnik v, vaccin covid rusia, eficienta vaccin impotriva covid

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: