Reducerea surplusului de greutate poate ameliora psoriazisul

01/02/2017

Reducerea surplusului de greutate poate ameliora psoriazisul

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/reducerea-surplusului-poate-ameliora-psoriazisul/

DIETA-GREUTATE

Reducerea surplusului de greutate  are efecte pozitive si asupra gradului de intensitate al manifestarilor psoriazisului. Este vorba despre concluziile unui studiu realizat de un spital din Danemarca si publicat in revista JAMA.

Concluzia s-a tras in urma mai multor studii stiintifice care au demonstrat ca psoriazisul este asociat si cu obezitatea, atat in ceea ce priveste manifestarile bolii, cat si existenta riscului de psoriasis mult mai mare in cazul persoanelor cu greutate excesiva.

Cercetarea stiintifica a fost realizata pe un esdantion de  60 de pacienti supraponderali afectati de psoriazis, impartiti in doua grupuri.

Primul grup a urmat o dieta alimentara hipocalorica (800-1000 de calorii pe zi), iar cel de-al doilea, grupul de control, a continuat sa manance la fel ca inainte.

Dupa  4 luni, cat timp a durat  experimental, oamenii de stiinta au observat ca pacientii din primul grup au slabit 15.8 kg, in timp ce ceilalti au dat jos doar 0,4 kg.

“Obezitatea induce mecanisme inflamatorii ce pot agava psoriazisul la pacientii supraponderali”,  au explicat autorii studiului

De asemenea,  eu au subliniat si faptul ca deocamdata nu se cunosc motivele pentru care scaderea in greutate favorizeaza ameliorarea starii de sanatate a bolnavilor obezi care sufera si de psoriazis.

Pentru a stabili legatura dintre kilogramele in plus si gravitatea manifestarilor psoriazisului, cercetatorii s-au ghidat dupa indicele PASI (Psoriasis Area Severity Index), care masoara gradul de inflamare, inrosire si descuamare al pielii si indicele DLQI (Life Quality Index) – care indica starea emotionala a pacientului si calitatea vietii acestuia, a precizat si Agerpres.

*Medicii de familie au la dispozitie un curs GRATUIT si creditat cu 12 puncte EMC prinvind Psoriazisul, cu cele mai noi abordari despre diagnostic si tratament.

Pentru a incepe cursul, click AICI.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Seful Executivului regreta ca Romania nu produce un vaccin anti-Covid

SANITAS solicita contracte pe perioada nedeterminata pentru personalul angajat pe perioada starii de alerta

Valeriu: Gheorghita: 7 milioane de vaccinati pana la 1 august, un obiectiv realist

Florin Citu: Diferentele de raportare privind decesele Covid-19 au existat in toate tarile Uniunii Europene

Prefectul Capitalei: Tinta este sa ajungem la 20.000 de vaccinari pe zi