Acces cursuri

Cursul este GRATUIT si CREDITAT EMC.

Accesati zona de studiu

Daca nu aveti cont de utilizator creati

acum GRATUIT un cont de utilizator

Psoriazis

join course

Un curs oferit de Societatea Nationala de Medicina Familiei

in parteneriat cu UMF Carol Davila Bucuresti

realizat cu sprijinul:

 

 

 

Psoriazis

Data creditarii: 10.01.2015 - 11.01.2018

Obiectivele cursului: Psoriazisul este considerat o afectiune inflamatorie cronica a tegumentului, initiata, dirijata si mentinuta de numeroase componente ale sistemului imunitar. In trecut, psoriazisul era apreciat ca fiind o tulburare a functiei keratinocitelor, datorita semnelor si simptomelor prezente,in principal, la nivelul tegumentului.
In prezent, datorita identificarii rolului cheie jucat de limfocitele T si de alte elemente ale raspunsului imun, psoriazisul este considerat, in mod clar, o tulburare a sistemului imunitar, iar modificarile la nivelul epidermului reflecta efectele disfunctiei imune asupra proliferarii si diferentierii keratinocitelor.

Audienta -Cursul "Psoriazis" se adreseaza Medicilor de Familie.

Durata estimata a cursului Cursul "Psoriazis" este format din 6 lectii. Recomandam ca fiecare din aceste lectii sa fie parcursa intr-o sedinta de studiu pe care o estimam la cca 2 ore.

Modalitate de studiu curs - Pentru studiu, va recomandam sa parcurgeti lectiile pe care le aveti la dispozitie in pagina din stanga cu numele "Lectii. Lectiile cuprind diverse activitati menite sa va ajute sa retineti mai bine informatiile respective. Cursul se incheie cu examenul final.

Puncte EMC - Absolvind cursul "Psoriazis" cu un scor corespunzator (80% din raspunsuri corecte) veti obtine 12 puncte recunoscute in programul EMC.

Autorii cursului

 Medic primar dermatologie si venerologie

Doctor in stiinte medicale

Profesor universitar Citeste mai mult

 

Dr. Liliana Maria Gospodinov profeseaza in cadrul Cabinetului sau individual si are o vasta experienta didactica prin cursuri adresate atat studentilor, cat si medicilor de familie Citeste mai mult

 

Dr. Alin Nicolescu

 
 
Secretar General, Societatea Romana de Dermatologie, autor
 
 

 

Ce spun medicii despre curs

 

“Am facut mai multe cursuri de pe platforma Formare Medicala si sunt foarte incantata. Poti sa stai acasa sa studiezi, ceea ce este mai bine decat sa trebuiasca sa participi mereu la simpozioane si alte evenimente. Am accesat cu interes cursul de Psoriazis si am fost foarte multumita de utilitatea informatiilor, mai ales ca am si cativa pacienti cu aceasta boala.”

Dr. Carmen Cristina Jidveianu, medic de familie in judetul Sibiu

 

“Cursul de Psoriazis a fost excelent. Anul acesta am inceput să aprofundez mai mult cursurile online, pentru că mi se par mult mai accesibile, învăț tot timpul ceva nou, iar faptul că nu mă plimb pe cine știe unde pentru realizarea creditelor, mi se pare excelent. Cursul de Psoriazis m-a interesat în mod special și pentru faptul că am rude cu această boală și a fost foarte interesant. Eu am terminat facultatea in 91’ și nu prea am mai avut contact cu dermatologia. Acest curs este foarte bine făcut.”

Dr. Marius Popescu, medic de familie in judetul Arges

 

Aceste cursuri de pe Formare Medicala sunt de mare folos.Cursul de Psoriazis mi s-a parut foarte interesant, atat partea de anatomie, cat si partea de simptomatologie si tratament.”

Dr.Doina Iosub, medic de familie in judetul Bacau

 

Alte cursuri EMC gratuite, dedicate medicilor de familie din Romania

  • Introducere in acnee - Cursul "Introducere in Acnee" ofera notiuni de anatomie si fiziologie a pielii si a anexelor sale, elemente introductive referitoare la studiul acestei boli de piele, principalii factori care duc la aparitia leziunilor de acnee si exemplifica principalele semne si simptome ale acneei.
  • Planul National de vaccinare in abordarea Medicilor de Familie - Cursul EMC "Planul National de Vaccinare - in abordarea Medicului de Familie" este un program disponibil online, ce urmareste sa puna la dispozitia medicilor de familie informatiile necesare pentru a putea intelege mai bine importanta si specificul Programelor Nationale de Imunizare.
  • Abordarea pacientului hipertensiv si diabetic - Hipertensiunea arteriala (HTA) si diabetul zaharat (DZ) sunt factori majori de risc cardiovascular, existand mecanisme fiziopatologice comune acestor factori. Concomitenta HTA si a DZ reprezinta risc precoce de lezare a organelor tinta, dual, ceea ce inseamna dezvoltarea precoce a procesului aterosclerotic.

Ne pare rau dar nu sunt informatii disponibile.

Ne pare rau dar nu sunt informatii disponibile.

Cursul este GRATUIT si CREDITAT EMC.

Accesati zona de studiu

Daca nu aveti cont de utilizator creati

acum GRATUIT un cont de utilizator

Pentru a avea acces la lectii si examene, autentificati-va aici:

Nume Utilizator
Parola

Daca nu aveti cont de utilizator, click aici pentru a crea acum un cont gratuit.

Login failed

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it.

Lectiile si examenele sunt disponibile imediat dupa inscrierea la curs.