Guvernul deblocheaza angajarile in Sanatate | Ciolacu: MS are un buget cu peste 40% mai mare

11/01/2024
Guvernul deblocheaza angajarile in Sanatate | Ciolacu: MS are un buget cu peste 40% mai mare

Guvernul deblocheaza angajarile in Sanatate | Ciolacu: MS are un buget cu peste 40% mai mare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/guvernul-deblocheaza-angajarile-in-sanatate-ciolacu-ms-are-un-buget-cu-peste-40-mai-mare/

Guvernul va debloca angajarile pentru aproape 8.000 de posturi in Sanatate si Asistenta Sociala, a anuntat, joi, prim-ministrul Marcel Ciolacu.

“Asa cum am promis, deblocam astazi angajarile pentru aproape 8000 de posturi in Sanatate si Asistenta Sociala! Astfel, toate spitalele importante care au deficit de medici, asistente si infirmieri vor putea face rapid angajari”, a declarat Marcel Ciolacu, joi, in sedinta de Guvern.

El a mai adaugat ca bugetul Ministerului Sanatatii este cu 40% mai mare fata de anul trecut, subliniind ca fiecare angajare trebuie sa reflecte in servicii mai bune pentru pacienti.

“Ministerul Sanatatii are in acest an un buget cu peste 40% mai mare decat in 2023, deci nu este vorba de probleme financiare. De altfel, am alocat circa 6,6 miliarde lei cu care am inchis datoriile pe anul trecut din sistemul sanitar, asigurand si cheltuielile curente pe luna ianuarie – pentru medicamente si servicii medicale. Insa, fiecare angajare trebuie sa reflecte, in mod concret, in servicii mai bune pentru pacienti, un plus de empatie si de responsabilitate”, a mai precizat premierul.

Etichete: angajari in sanatate, deblocare angajari sanatate, buget ministerul sanatatii, ciolacu

 

autor

Autor: Adriana Pavel

2 Comentarii

  1. Lupu ermilia oftalmolog says:

    Atentie ! Deblocheaza posturile in spitalele de stat din bugetul asistentei primare adica med de familie si specialisti pe care il reduc fm noi fiind privati vor falimenta med de familie si specialistii si vor consolida spitalele de stat .medicii specialisti vor pleca

  2. Laura says:

    Dacă bugetul MS este cu 40% mai mare,de ce fondurile alocate medicinei de familie este cu 25% mai mic??Cum explică decidenții aceasta??
    Întrebare retorică…

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: