Ministrul Sanatatii: Schimbarea de mentalitate, de la tratament la preventie, dificil de realizat

28/10/2022

Ministrul Sanatatii: Schimbarea de mentalitate, de la tratament la preventie, dificil de realizat

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-aceasta-schimbare-de-mentalitate-de-la-tratament-la-preventie-este-dificil-de-realizat/

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a precizat despre Programului national de control al cancerului, ca ‘ar trebui sa ofere intr-un timp rezonabil accesul la resursele de investigatii si terapeutice moderne’.

“E clar ca aceasta abordare integrativa era necesara si e un lucru foarte bun. Sa stiti ca eu nu ma tem ca nu vom reusi intr-un timp rezonabil sa punem in functiune mecanismele care sa faca posibil accesul la diagnostic si la tratament. Sunt cred ca mai putin optimist nu din punct de vedere al rezultatului final, ci din punct de vedere al duratei in ceea ce priveste programele de preventie, pentru ca aici nu e vorba doar de decizii de natura administrativa, e vorba de o schimbare de mentalitati care trebuie sa se adreseze atat populatiei generale cat si profesionistilor din domeniul sanatatii”, a declarat ministrul Alexandru Rafila, la la Aspen Healthcare Summit, potrivit Agerpres.

Totodata, el a vorbit si de echilibrul dintre preventie si tratament.

“Aceasta schimbare de mentalitate, sa schimbam balansul de la zona de tratament la zona de preventie, este uneori dificil de realizat si cred ca la lucrul asta trebuie sa lucram cu toti”, a mai precizat ministrul Sanatatii.

Etichete: programului national de control al cancerului, preventie, tratament, rafila

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: