Planul national impotriva cancerului | Ciuca: Mii de oameni in Romania asteapta acest program

07/10/2022
Planul national impotriva cancerului | Ciuca: Mii de oameni in Romania asteapta acest program

Planul national impotriva cancerului | Ciuca: Mii de oameni in Romania asteapta acest program

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/planul-national-impotriva-cancerului-ciuca-mii-de-oameni-in-romania-asteapta-acest-program/

Planul national impotriva cancerului va asigura instrumentele necesare pentru partea de preventie si tratament, a precizat premierul Nicolae Ciuca, la consultarile cu pacienti cu afectiuni oncologice.

Demnitarul a subliniat importanta preventiei, mentionand ca aceasta este o componenta bine definita in planul national care urmeaza sa fie adoptat.

“Stiu care au fost demersurile dumneavoastra, sunt ani in care ati incercat sa va faceti vocile auzite si stiu, de asemenea, ca din generozitate nu ati luptat doar pentru dumneavoastra, ci pentru toate doamnele care au astfel de probleme si care trebuie sa fie ajutate si sprijinite de la nivel institutional. Am inteles foarte bine dialogul pe care l-ati avut cu o parte din colegii aflati astazi la aceasta intrunire si vreau sa va asigur ca au facut tot ceea ce le-a stat in putinta sa gaseasca solutii. Mai important decat atat, eu cred ca, odata ce vom avea aprobat in lege Planul national de lupta impotriva cancerului, vom avea si instrumentele necesare astfel incat sa putem sa gestionam asa cum se cuvine, atat partea de preventie, cat si partea de tratament”, a declarat premierul Ciuca, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, este nevoie de sprijin financiar care poate fi asigurat prin liniile de finantare atat de la nivelul Ministerului Sanatatii, cat si prin Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

“Sper ca, odata ce vom face publice solutiile pe care le-am identificat la o parte dintre problemele semnalate de catre dumneavoastra, sa putem sa dezvoltam si sa coagulam mai departe, astfel incat planul sa devina cat mai concret aplicabil. Ca atare, va rog sa continuati cu aceeasi vointa si cu acelasi curaj sa expuneti toate aceste probleme si sa insistati, astfel incat sa putem duce acest proiect la bun sfarsit. Sunt mii de oameni in Romania care asteapta ca acest program sa poata sa devina operational. Stiu ca in Romania prima cauza a mortalitatii sunt bolile cardiovasculare, imediat dupa aceea vin problemele oncologice. Ca atare, avem nevoie sa incepem de undeva”, a mentionat prim-ministrul, potrivit sursei citate.

Etichete: planul national impotriva cancerului, preventie cancer, tratament cancer, nicolae ciuca

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: