Raed Arafat: Sa intelegem clar ca nimeni nu vrea sa saboteze serviciile de ambulanta

21/11/2022
Raed Arafat: Sa intelegem clar ca nimeni nu vrea sa saboteze serviciile de ambulanta

Raed Arafat: Sa intelegem clar ca nimeni nu vrea sa saboteze serviciile de ambulanta

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/raed-arafat-sa-intelegem-clar-ca-nimeni-nu-vrea-sa-saboteze-serviciile-de-ambulanta/

Afirmatiile privind sabotarea de catre DSU a Serviciilor de Ambulanta, pe motiv ca in ultimii trei ani nu s-ar fi livrat autospeciale au fost etichetate drept “denigratoare” de catre seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, intr-un mesaj video postat pe pagina sa de Facebook.

“S-a zis ca in ultimii trei ani nu s-a livrat nicio ambulanta, asta spune Federatia Sindicala Ambulanta, nu este adevarat. Inclusiv in ultimii trei ani s-au livrat. Dar, daca luam cei patru ani, serviciile de ambulanta au beneficiat de 821 de ambulante, din care 375 ambulante de urgenta 4×2, 225 ambulante de urgenta de tip B 4×4, 81 de ambulante de tip C si 20 de ambulante de tip A care au fost livrate SABIF. Pe langa cele 821 de ambulante, Primaria Municipiului Bucuresti a mai achizitionat pentru Ambulanta Bucuresti 106 ambulante. Asta ar insemna ca vorbim deja de peste 900 de ambulante livrate serviciilor de ambulanta. (…) Sa intelegem clar ca nimeni nu vrea sa saboteze serviciile de ambulanta, nimeni nu vrea sa le distruga”, a precizat Raed Arafat, in mesajul video.

Potrivit sefului DSU, dupa preluarea de catre IGSU a achizitiilor de ambulante, numarul masinilor livrate a crescut de 2,4 ori fata de perioada cand acordurile erau semnate de Ministerul Sanatatii.

Totodata, el a catalogat drept false afirmatiile potrivit carora SMURD ar fi facut achizitii de ambulante din alte surse.

“Am auzit ca SMURD a facut achizitii din alte surse decat cele pentru ambulanta, adica surse suplimentare. Iarasi fals pentru ca achizitiile au fost unitar achizitionate de catre IGSU si au avut o singura sursa de finantare – fonduri europene, unde Guvernul a platit doar 15% din bugetul de stat, restul venind din surse externe. In urmatoarea perioada avem in plan achizitionarea a 1.200 de ambulante care majoritatea lor merg la serviciile de ambulanta”, a mai precizat Arafat.

El a mai adaugat ca informatiile privind achizitia de ambulante ar fi fost manipulate.

Blocul National Sindical (BNS) si Federatia Nationala Sindicala ‘Ambulanta’ din Romania (FNSAR) organizeaza, marti, in Capitala, un miting de amploare.

Etichete: raed arafat, servicii de ambulanta, achizitia de ambulante, SMURD

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: