Promisiuni vs. determinare. Se vorbeste despre o lege pentru medici

18/08/2015

Promisiuni vs. determinare. Se vorbeste despre o lege pentru medici

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/promisiuni-vs-determinare-se-vorbeste-despre-o-lege-pentru-medici/

DOCTOR-MEDIC-STETOSCOPO lege pentru medici discutata in CSAT? Se vorbeste despre acest lucru dupa ce doctorii strang randurile si se unesc tot mai multi pentru a cere dreptul la demnitate profesionala si salarii decente.

Presedintele Federatiei Sindicatelor Democratice ale Medicilor “Dr. Ioan Cantacuzino”  a afirmat ca a purtat discutii cu Avocatul Poporului si cu reprezentanti ai Ministerului Sanatatii, care au promis ca va exista un demers pentru discutarea unei legi distincte a medicului.

“E a treia oara cand sunt intr-o asemenea situatie. De fiecare data cand este an preelectoral, exista negocieri inclusiv cu medicii, ni se fac promisiuni, au loc alegerile, cei care fac promisiunile castiga si apoi ne uita. Uitandu-i pe medici, ii uita pe pacienti, uitandu-i pe pacienti, isi uita electoratul”, a declarat Florin Chirculescu, presedintele Federatiei Sindicatelor Democratice ale Medicilor „Dr. Ioan Cantacuzino” la Digi24.

Tot el a mai afirmat ca diferenta dintre salariile demnitarilor si salariile medicilor denota un grad de ipocrizie si de iresponsabilitate.

“Exista un exod masiv al medicilor, din 2011 pana azi din spitale au plecat 7.100 de medici. Suntem acum 13.500, necesarul e de 26.000 , iar daca acest exod va continua, cine stie cati medici vor mai fi peste patru ani, cinci ani, si toate se vor reflecta in starea de sanatate a populatiei”, a avertizat Florin Chirculescu.

“Din pacate, ei nu-si aduc aminte de noi decat in situatiile astea”

“Miscarile din ultima vreme nu au ca scop redobandirea plicului. Nu ne intereseaza acest aspect, dorim sa fim platiti in mod corect de statul roman”,  mai intareste Chirculescu.

“Medicul are la dispozitie acum o modalitate mult mai dura pentru spatiul din care provine el, pentru tara in care s-a nascut – emigrarea. Nu poti sa faci apel in exclusivitate la patriotism si sa fii in mod constant tratat cu dispret. Esti bun la negocieri in perioada alegerilor, esti bun cand esti la spital si ti se da telefon ca vine X sau Y si va fi internat si sa avem grija de el mai atenti, pentru ca e politician, este o persoana importanta. Din pacate, ei nu-si aduc aminte de noi decat in situatiile astea”.

Apel la sanatatea poporului roman

Presedintele Federatiei Sindicatelor Democratice ale Medicilor „Dr. Ioan Cantacuzino”,  a mai declarat la Digi24 ca o majorare salariala corecta e singura cale prin care se poate stopa mica coruptie din sistem.

Tot el a mai avertizat ca statul roman va cheltui mai mult cu problemele generate de absenta medicilor decat ar cheltui cu salariile.

“Fac apel la clasa politica, sa isi ingroape divergentele si sa isi asume sanatatea poporului roman . Daca nu o vor face, nu va fi vina medicilor ca spitalele se vor depopula. Cine va plati? Pacientul va plati”, a  mai afirmat medicul la postul de televiziune.

Grupul de protest numit  “Medici gata de greva generala. Solicitam salarii decente!” are pana la aceasta ora, 25. 790 de membri, iar numarul lor creste continuu.

Citeste si Medic: “Voi opera cat este programul”

Citeste si CMR: Medicul nu este si nu poate fi asimilat cu un functionar public

Citeste si Alianta Medicilor a inceput consultarile pentru un plan concret de modernizare a sistemului sanitar

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

INSP: Actualizarea definitiilor de caz pentru Sindromul respirator acut cu noul coronavirus (Covid-19)

Cate paturi ATI pentru copiii cu Covid-19 sunt disponibile in Romania

Raport: Tarile bogate ale lumii au pre-achizitionat jumatate din totalul vaccinurilor anti-Covid

COPAC: Pacientii cronici nu au devenit singuri mai vulnerabili, ci sistemul de sanatate i-a vulnerabilizat

O companie din Coreea de Sud vrea sa testeze in Romania un tratament impotriva Covid-19