Medic: “Voi opera cat este programul”

18/08/2015

Medic: “Voi opera cat este programul”

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medic-voi-opera-cat-este-programul/

operatieMedicii de la Spitalul Judetean din Galati ameninta ca vor iesi din salile de operatie dupa opt ore, adica atat cat este programul unui functionar.

In cursul zilei de luni, 17 august, ei au fost vizitati de ofiterii anticoruptie, care le-au explicat ce risca daca iau bani de la bolnavi, sub orice forma, fie donatie, fie un cadou de multumire.

“A fost o activitate de informare avand ca subiect aducerea la cunostinta a cadrului legislativ privind faptele de coruptie”, a spus Cornel Ignat, comisar de politie, conform Digi24.

Dupa aceasta actiune de informare, cei mai multi dintre medici au iesit revoltati din sala.

“De ce sa vina sa-mi spuna mie? Eu nu sunt functionar public. Medicul dintotdeauna, cred ca si in tara a treia, are profesie liberala. Eu nu pot sa spun ca am program 8-13. La ora 13 pacientul e deschis in sala, inchid sala si am plecat. Nu.”, a spus medicul Daniela Tutea.

“Dupa parerea mea s-a facut un abuz de Inalta Curte de Casatie si Justitie si ne-a denumit functionari publici. Ca sa categorisesti o anumita profesie drept functionar public trebuie in primul rand sa-i asiguri anumite drepturi, nu numai obligatii.”, a declarat si Angel Trifan, sef UPU-SMURD Galati.

Daca Inalta Curte tot a decis ca medicii din spitale sunt functionari, atunci, acestia spun ca se vor comporta exact ca functionarii publici, iar dupa 8 ore de program vor parasi inclusiv salile de operatie.

“Vor intra pe masa de operatie cat sa iasa la program. Si voi opera cat este programul.”, a afirmat Paul Ichim, medic la Spitalul Judetean Galati, citit tot de Digi24.

Reamintim ca Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a stabilit ca orice medic care este angajat intr-o unitate spitaliceasca de stat, este functionar public si, in consecinta poate fi condamnat in cazul in care primeste donatii sau plati suplimentare de la pacienti.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Sapte state UE, printre care si Romania, starnesc ingrijorare in Europa privind evolutia epidemiei Covid-19

In urmatoarea perioada, 25.000 de cutii de Euthyrox vor fi importate in Romania

Peste 1.700 de studenti straini din 90 de tari s-au inscris la admitere la UMF “Iuliu Hatieganu” din Cluj

Maraton chirurgical de 24 de ore la Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central “Dr. Carol Davila”

Un vaccin anti-Covid promitator, dezvoltat de compania Janssen, a inceput sa fie testat pe scara larga