Alianta Medicilor a inceput consultarile pentru un plan concret de modernizare a sistemului sanitar

17/08/2015

Alianta Medicilor a inceput consultarile pentru un plan concret de modernizare a sistemului sanitar

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/alianta-medicilor-a-inceput-consultarile-pentru-un-plan-concret-de-modernizare-a-sistemului-sanitar/

ministerul sanatatii-nouReprezentantii “Aliantei Medicilor pentru modernizarea in sanatate” confirma ca s-au primit telefoane din partea unor reprezentanti guvernamentali pentru a participa la Guvern, in seara zilei de 17 august, “la discutii” despre eventuale mariri salariale pentru medici.

Pozitia Aliantei Medicilor este ca discutiile despre maririle salariale trebuie sa aiba loc in cadrul unei agende clare, unde sa se discute pe solutii concrete de modernizare a sistemului de sanatate.

“Din pacate, in lipsa comunicarii unei astfel de agende clare de discutii din partea Guvernului, suntem pusi in situatia de a declina invitatia la aceasta intalnire.  Dorinta noastra este sa putem performa un act medical de calitate pentru toti pacientii, din acest motiv este necesara o discutie serioasa cu Guvernul pe solutii concrete care sa conduca la modernizarea sistemului de sanatate din Romania”, scriu reprezentantii aliantei nou infiintate in urma unui protest al medicilor pe Facebook.

“De 25 de ani toate discutiile care s-au purtat cu Guvernul s-au facut in regim de avarie, fara un plan de actiune din partea Guvernului de modernizare a sistemului sanitar pe termen scurt, mediu si lung. Toate guvernele au impins problemele din santatate de la an la an, ajungandu-se la situatia grava de azi unde cadrele medicale pleaca cu sutele pe luna din Romania, spitalele raman fara personal iar oamenii devin din ce in ce mai bolnavi”, mai scrie in comunicatul oficial emis de reprezentantii Aliantei Medicilor.

“Vom lua noi initiativa promovarii solutiilor de modernizare a sistemului de sanatate”

“Realitatea cruda din spitalele de azi, unde doctorii ramasi nu au manusi, halate, medicamente sau ate de cusut pentru pacienti, a dovedit ca politicienii nu sunt in masura sa produca o reforma in sistemul sanitar. In consecinta, vom lua noi initiativa promovarii solutiilor de modernizare a sistemului de sanatate”, se mai arata in comunicarea oficiala a medicilor.

In informarea emisa de putin timp, medicii isi exprima speranta ca vor gasi deschidere din partea Executivului in ceea ce priveste dorinta lor de imbunatatire a sistemului de sanatate din Romania:

“Profitam de aceasta ocazie pentru a comunica public ca am initiat consultari in randul membrilor Aliantei Medicilor pentru a concepe un plan concret de modernizare a sistemului sanitar pe care il vom aborda cu Guvernul in cel mai scurt timp.  Preocuparea noastra este sanatatea cetatenilor acestei tari si speram ca vom gasi deschidere din partea Guvernului pentru a discuta pe solutii concrete de imbunatatire a sistemului medical din Romania, astfel incat toti cetatenii sa se bucure de servicii medicale de calitate.”

Grupul de pe Facebook numit “ Medici gata de greva! Solicitam salarii decente!” a crescut astazi, in doar doua ore, cu peste 2.000 de membri, iar primul comunicat de pe pagina oficiala a avut peste 25.000 de vizualizari intr-un timp record. La scurt timp, si reprezentantii pacientilor au anuntat ca sustin medicii in demersul lor.

La ora redactarii acestei stiri, in grupul de protest de pe Facebook s-au inscris peste 22.620 de persoane.

Citeste si Protestul medicilor de pe Facebook duce la aliante

Citeste si Pacientii se alatura medicilor in miscarea de protest

Citeste si Miscarea medicilor din online, tot mai puternica. Banicioiu a vorbit

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Dr. Virgil Musta, despre trichineloza: Fazele bolii si ce avem de facut

Nicolae Banicioiu, fostul ministru al Sanatatii, trimis in judecata de DNA

Streinu-Cercel: Inca un val epidemic, foarte probabil la inceputul anului viitor

OMS: Risc sporit de reinfectare cu varianta Omicron in cazul celor care au trecut prin boala

Dr. Diaconu despre retragerea lui Mihai Craiu: Stim cum e sa-ti spuna cineva ca te omoara