Primii rinichi creati in laborator, functionali la soareci si porci

22/09/2015

Primii rinichi creati in laborator, functionali la soareci si porci

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/primii-rinichi-creati-in-laborator-functionali-la-soareci-si-porci/

transplant-renalOmenirea nu este departe de crearea artificiala a unor organe in laborator. De curand, oamenii de stiinta japonezi au anuntat ca sunt foarte aproape sa obtine in laborator rinichi complet functionali.

BBC relateaza ca primele teste pe animale au fost promitatoare. Cand au fost transplantati la soareci si porci, rinichii creati in laborator au functionat in mod corect, producand urina la fel ca organele naturale.

Eliminarea urinei din organism a reprezentat una dintre problemele majore cu care s-au confruntat oamenii de stiinta la incercarile precedente de creare a unui rinichi in laborator.

Acum, cercetatorii japonezi au remediat aceasta problema dupa ce au realizat un tip special de rinichi care beneficiaza de o retea suplimentara de canale de eliminare a urinei, precizeaza si Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS).

Primele teste pe oameni se vor realizate abia peste cativa ani, dar cercetarea oamenilor de stiinta japonezi deschide calea catre crearea in laborator a unor organe.

Acest studiu a fost realizat la Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii Jikei din Tokyo, iar echipa a fost coordonata de profesorul Takashi Yokoo.

Citeste si Operatie de transplant de cap programata peste doi ani

Citeste si Anul acesta se va realiza primul transplant de mana din Romania

Citeste si Descoperire revolutionara: Metoda care stopeaza cancerul

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: