Descoperire revolutionara: Metoda care stopeaza cancerul

26/08/2015

Descoperire revolutionara: Metoda care stopeaza cancerul

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/descoperire-revolutionara-metoda-care-stopeaza-cancerul/

virusOamenii de stiinta americani au facut o descoperire revolutionara, care ar putea schimba lumea. Ei au gasit o metoda de a stopa cancerul prin care celulele tumorale sunt transformate in unele din nou sanatoase.

Descoperirea a fost facuta de catre cercetatorii de la Mayo Clinic din statul american Florida, informeaza dailymail.co.uk.

Cercetatorii au reusit in cadrul unui studiu sa transforme celule tumorale asociate cancerului mamar si celui de vezica urinara, pentru ca acestea sa redevina benigne.

Acum, ei cred ca si alte tipuri de cancer ar putea fi vindecate cu ajutorul acestei metode revolutionare, asta pentru ca au descoperit un fel de “cod” sau “software biologic” care stopeaza cancerul.

Deocamdata, metoda se afla in stadii incipiente de testare, dar savantii americani spun ca aceasta descoperire ofera o noua raza de speranta bolnavilor de cancer din lumea intreaga, ale caror vieti ar putea fi salvate in viitor.

Cercetarea a vizat dezarmarea celulelor canceroase pentru a le face sa redevina inofensive, lucru cu totul nou, fata de tratamentele conventionale care functioneaza prin distrugerea acestor celule.

La baza studiului a stat proteina numita PLEKHA7, care ajuta celulele sanatoase sa se grupeze si sa se lipeasca intre ele, relateaza si Mediafax.

Oamenii de stiinta americani condusi de cercetatorul Panos Anastasiadis, au aratat ca aceasta proteina lipseste sau functioneaza deficitar in cazul mai multor tipuri de cancer.

De asemenea, in urma testelor de laborator realizate pe celule umane s-a constatat ca acele celule tumorale, provenind de la pacienti cu cancer mamar si de vezica, au redevenit normale.

Autorii studiului revolutionar, pulicat in revista Nature Cell Biology, cred ca aceasta noua metoda va putea fi aplicata in viitor si in cazul altor tipuri de cancer, cu exceptia celui cerebral si al sangelui.

Citeste si O injectie cu anticorpi ar putea sa vindece mai multe tipuri de cancer (Studiu)

Citeste si Speranta pentru “condamnati”. La Iasi, cancerul poate fi prezis!

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: