Pintea despre legea vaccinarii: Discutiile sunt intre obligativitatea vaccinarii si obligativitatea informarii

15/05/2019
Pintea despre legea vaccinarii: Discutiile sunt intre obligativitatea vaccinarii si obligativitatea informarii

Pintea despre legea vaccinarii: Discutiile sunt intre obligativitatea vaccinarii si obligativitatea informarii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pintea-despre-legea-vaccinarii-discutiile-sunt-intre-obligativitatea-vaccinarii-si-obligativitatea-informarii/

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, spune ca pentru adoptarea in Parlament a unei legi a vaccinarii este nevoie de consens.

“Am vorbit cu colegii de la PSD, dar fiind o lege cu impact atat de mare cred ca se procedeaza corect. Pentru a putea adopta o astfel de lege e nevoie de un consens, este o lege care va afecta sanatatea publica. Deocamdata, in Comisia de sanatate, exista inca multe discutii si nu neaparat parlamentarii PSD nu sunt de acord. Parerea mea personala – este nevoie sa avem in lege cuvantul obligativitate, pentru ca, daca nu avem aceasta sintagma, nu am rezolva problema. Discutiile sunt intre obligativitatea vaccinarii si obligativitatea informarii”, a declarat ministrul Sanatatii, potrivit Agerpres.

Demnitarul a mai spus ca in Romania copiii mor pentru ca nu sunt vaccinati, nu pentru ca nu exista o lege a vaccinarii.

Continut educational:

“Copiii au murit pentru ca nu au fost vaccinati, nu din cauza ca nu exista legea vaccinarii. Pot sa va spun si de ce. Am inceput anul trecut, impreuna cu Organizatia Mondiala a Sanatatii si UNICEF, o campanie de vaccinare in comunitatile sarace ale Romaniei. Anul acesta, prima actiune a fost la Tandarei. Daca nu facem acest tip de campanii in acele zone nu va conta ca avem sau nu legea vaccinarii. Pentru acesti oameni nu conteaza daca exista legea sau nu, ei nu au acces la media, nu sunt inscrisi pe listele medicilor de familie, nu i-a cautat nimeni pana la un moment dat. Din punctul meu de vedere, nevaccinarea face mult rau, sunt campanii antivaccinare sustinute de niste organizatii nonguvernamentale, care ar trebui sa functioneze cu mai multa prudenta. Venind de la Brasov pe Valea Prahovei o sa vedeti panouri antivaccinare. Nu ar avea ce cauta acolo. Cred ca ar trebui cu totii sa facem o campanie anti-antivaccinare”, a mai afimat Sorina Pintea citata de Agerpres.

Etichete: legea vaccinarii, obligativitate vaccinare, informare vaccinare, recuperare vaccinare

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: