Pintea, despre Legea vaccinarii: Am convingerea ca nu va trece foarte mult timp si aceasta lege va fi adoptata

24/04/2019

Pintea, despre Legea vaccinarii: Am convingerea ca nu va trece foarte mult timp si aceasta lege va fi adoptata

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pintea-despre-legea-vaccinarii-am-convingerea-ca-nu-va-trece-foarte-mult-timp-si-aceasta-lege-va-fi-adoptata/

Sorina Pintea, ministrul Sanatatii, si-a exprimat convingerea ca nu va trece foarte mult timp pana cand Legea vaccinarii, care se afla in acest moment in Parlament, sa fie adoptata.

Precizarile au fost facute miercuri, odata cu anuntul privind lansarea in luna mai a planul-cadru privind controlul hepatitelor virale.

Continut educational:

“Cand discutam despre vaccinare, ne gandim la Legea vaccinarii, care in acest moment este in Parlament si am convingerea ca nu va trece foarte mult timp si aceasta lege va fi adoptata, pentru ca, din pacate, anti-vaccinistii au mai mult succes decat ne asteptam si nu vorbim numai despre hepatite, vorbim despre celelalte patologii care cresc in numar si datorita faptului ca vaccinarea din punctul meu de vedere nu este obligatorie si cand spun obligatorie ma gandesc la obligativitatea informarii in primul rand. Deci, daca aceste doua componente – preventia si vaccinarea – ar fi foarte bine tratate si vor fi bine tratate in momentul in care vom implementa acest plan, cred ca lucrurile ne vor mentine pe unul din primele locuri in ceea ce priveste incidenta bolilor hepatice, infectie cu hepatita C in acest caz”, a declarat Ministrul Sanatatii citata de Agerpres.

In ultima saptamana din aprilie se marcheaza Saptamana Internationala a Vaccinarii printr-o serie de evenimente ce au drept scop pomovarea vaccinarii ca metoda de preventie.

Etichete: legea vaccinarii, preventie boli

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

EMA: Tarile UE trebuie sa utilizeze toate optiunile disponibile de vaccinare pentru a combate pandemia

Implementarea treptata a contributiei personale a asiguratilor pentru servicii medicale private (CNAS)

Citu: Avem doze de vaccin pentru toata lumea. Nu ar trebui sa avem discutii despre valul patru

Andrei Baciu: Vor exista resurse suplimentare de finantare la nivel european pentru combaterea cancerului

Seful CNAS spune ca reglementarea contributiei personale va aduce transparenta si predictibilitate