Pintea, despre Legea vaccinarii: Am convingerea ca nu va trece foarte mult timp si aceasta lege va fi adoptata

24/04/2019

Pintea, despre Legea vaccinarii: Am convingerea ca nu va trece foarte mult timp si aceasta lege va fi adoptata

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pintea-despre-legea-vaccinarii-am-convingerea-ca-nu-va-trece-foarte-mult-timp-si-aceasta-lege-va-fi-adoptata/

Sorina Pintea, ministrul Sanatatii, si-a exprimat convingerea ca nu va trece foarte mult timp pana cand Legea vaccinarii, care se afla in acest moment in Parlament, sa fie adoptata.

Precizarile au fost facute miercuri, odata cu anuntul privind lansarea in luna mai a planul-cadru privind controlul hepatitelor virale.

Continut educational:

“Cand discutam despre vaccinare, ne gandim la Legea vaccinarii, care in acest moment este in Parlament si am convingerea ca nu va trece foarte mult timp si aceasta lege va fi adoptata, pentru ca, din pacate, anti-vaccinistii au mai mult succes decat ne asteptam si nu vorbim numai despre hepatite, vorbim despre celelalte patologii care cresc in numar si datorita faptului ca vaccinarea din punctul meu de vedere nu este obligatorie si cand spun obligatorie ma gandesc la obligativitatea informarii in primul rand. Deci, daca aceste doua componente – preventia si vaccinarea – ar fi foarte bine tratate si vor fi bine tratate in momentul in care vom implementa acest plan, cred ca lucrurile ne vor mentine pe unul din primele locuri in ceea ce priveste incidenta bolilor hepatice, infectie cu hepatita C in acest caz”, a declarat Ministrul Sanatatii citata de Agerpres.

In ultima saptamana din aprilie se marcheaza Saptamana Internationala a Vaccinarii printr-o serie de evenimente ce au drept scop pomovarea vaccinarii ca metoda de preventie.

Etichete: legea vaccinarii, preventie boli

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studiu despre o posibila legatura intre poluare si afectiunile psihice

Fiecare spital judetean va fi obligat sa aiba un centru de prelevare organe

Spitalele care nu au investit banii primiti, vor ramane fara finantare

Conferinta “Nastere in siguranta”, adresata si medicilor de familie

Bayer: Jorge Levinson, noul manager al Diviziei Pharmaceuticals pentru Romania si Republica Moldova