In luna mai va fi lansat Planul-cadru privind controlul hepatitelor virale

24/04/2019

In luna mai va fi lansat Planul-cadru privind controlul hepatitelor virale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/in-luna-mai-va-fi-lansat-planul-cadru-privind-controlul-hepatitelor-virale/

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a anuntat ca pe data de 14 mai va fi lansat Planul-cadru national privind controlul hepatitelor virale. Ea a adaugat ca toate componentele acestui plan vor fi bugetate intrucat’exista si vointa politica.

Continut educational:

“Este foarte clar – odata cu lansarea acestui plan in data de 14 mai – pot sa va spun cu siguranta ca exista si vointa politica. Vom incepe cu preventia, este un lucru esential. Din pacate, la capitolul preventie as putea spune ca suntem oarecum deficitari si nu numai aici cand vorbim despre hepatita. Suntem deficitari pentru ca nu ne-am preocupat suficient, am ajuns sa tratam in acest moment pacienti in stadii grave ale bolii, cu costuri foarte ridicate. Dar, in primul rand, ma gandesc la pacienti, la costurile pe care ei le platesc. De aceea este foarte greu sa ne calam doar pe preventie, asa ca politicile noastre de sanatate in general vor fi orientate catre preventie si tratament in paralel. Apoi vaccinarea”, a declarat Ministrul Sanatatii, potrivit Agerpres.

In opinia sa, aplicarea contractelor cost-volum-rezultat in achizitia medicamentelor necesare tratamentului pacientilor a fost ‘cel mai bun lucru’ care se putea intampla si ca, din punctul sau de vedere, ar fi necesar ca toti pacientii cu virus hepatic C sa fie cuprinsi in program si tratati.

Etichete: hepatita c, controlul hepatitelor virale, teste hepatita c

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Acces gratuit la servicii medicale pentru copiii fara CNP

Primele doze de vaccin antigripal distribuite in teritoriu

Reorganizarea activitatii de transplant cu fonduri europene

ARPIM: Interzicerea exportului paralel pentru unele medicamente poate avea doar caracter temporar

UPDATE | Proiect de eliminare a pretul de referinta pentru medicamentele generice si biosimilare