Persoanele diagnosticate cu Covid-19 nu vor mai fi controlate de autoritati

08/03/2022
Persoanele diagnosticate cu Covid-19 nu vor mai fi controlate de autoritati

Persoanele diagnosticate cu Covid-19 nu vor mai fi controlate de autoritati

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/persoanele-diagnosticate-cu-covid-19-nu-vor-mai-fi-controlate-de-autoritati/

Dupa ridicarea restrictiilor impuse in contextul pandemiei, persoanele diagnosticate cu Covid-19 trebuie sa se izoleze la domiciliu, insa nu vor mai fi controlate si amendate de catre autoritati.

“Izolarea unei persoane simptomatice este normala. Aceeasi recomandare o avem si pentru alte tipuri de afectiuni. Daca ai gripa, tot trebuie sa te izolezi. Sigur ca este o diferenta in momentul de fata, izolarea nu este dublata de control, pentru ca acel control al izolarii va disparea, dar asta nu inseamna ca, daca avem simptome, daca se confirma diagnosticul, trebuie sa imprastiem infectia. (…) Inca o data, sa respecti conditia izolarii, nu trebuie neaparat sa vina cineva sa te verifice si sa te amendeze, este un element de bun-simt. (…) In momentul in care cineva are un diagnostic pozitiv, automat se izoleaza si primeste concediu medical de la medicul de familie sau de la medicul de la spitalul in care ajunge sa fie internat.'”, a declarat ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, intr-o conferinta de presa.

In legatura cu ridicarea carantinei, ministrul Sanatatii a anuntat ca trebuie adoptata o solutie legislativa, pentru ca este nevoie de o decizie a CNSU.

Dupa expirarea starii de alerta, restrictiile impuse in contextul pandemiei in tara noastra vor fi ridicate. Starea de alerta expira, marti, 8 martie, la miezul noptii.

Etichete: persoanele diagnosticate cu covid-19, izolare persoane diagnosticate, ridicare restrictii pandemie

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: