Consecintele burnout-ului post-pandemic, extrem de severe pentru personalul medical

28/10/2022
Consecintele burnout-ului post-pandemic, extrem de severe pentru personalul medical

Consecintele burnout-ului post-pandemic, extrem de severe pentru personalul medical

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/paun-consecintele-burnout-ului-post-pandemic-extrem-de-severe-pentru-personalul-medical/

Consecintele burnout-ului pentru profesionistii din domeniul medical in perioada pandemiei de Covid -19 au fost ‘extrem de severe’, spune consilierul prezidential Diana Paun.

“Stim cu totii, alegerea profesiei medicale implica o serie de sacrificii. Nu exista timp liber, telefonul suna permanent, pacientii, spitalul te solicita la orice ora din zi si din noapte. Iata ca Organizatia Mondiala a Sanatatii trage un semnal foarte important din aceasta perspectiva si arata cat de important este sa il privim pe medic in primul rand ca pe un om, pentru ca, asa cum spuneam si mai devreme, consecintele in zona burnout-ului post-pandemic au fost extrem de severe, se vede in numarul de depresii, in numarul de sinucideri inregistrate in randul personalului medical, inclusiv in tara noastra”, a declarat Diana Paun la Aspen Healthcare Summit, potrivit Agerpres.

Consilierul prezidential s-a referit la Raportul regional ‘Sanatatea si forta de munca de ingrijire in Europa’, care prezinta 10 directii de interventie.

“Trebuie sa ne preocupam sa investim in sanatatea fizica si mentala a lucratorilor nostri”, a mai preciza Paun, care a adaugat ca “din pacate, pana la ora actuala nu avem, o strategie clara care sa urmareasca pregatirea si distribuirea fortei de munca in functie de maparea nevoilor de la nivel national si in functie de iesirile din sistem”.

Etichete: burnout, burnout personal medical, diana paun

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: