Spitalul ‘Victor Babes’ Timisoara va evalua gradul de epuizare fizica si stres profesional in cazul personalului medical

10/02/2021
Spitalul ‘Victor Babes’ Timisoara va evalua gradul de epuizare fizica si stres profesional in cazul personalului medical

Spitalul ‘Victor Babes’ Timisoara va evalua gradul de epuizare fizica si stres profesional in cazul personalului medical

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/spitalul-victor-babes-timisoara-va-evalua-gradul-de-epuizare-fizica-si-stres-profesional-in-cazul-personalului-medical/

Spitalul de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie ‘Victor Babes’ din Timisoara a lansat primul proiect din Romania privind evaluarea gradului de epuizare fizica si a stresului profesional al cadrelor medicale si a personalului auxiliar din unitate, la un an de cand au aparut primele cazuri de Covid-19.

Conducerea unitatii medicale a anuntat ca vor fi evaluati din punct de vedere al epuizarii fizice si a stresului profesional medicii, asistentele medicale, infirmierele si brancardierii, cei care au intrat in lupta impotriva virusului SARS-CoV-2, care au lucrat la intensitate maxima, pentru a reusi sa faca fata afluxului mare de pacienti.

Managerul institutiei, dr. Cristian Oancea, spune ca in toata aceasta perioada, putini au fost cei care nu au facut ore suplimentare sau care au plecat in concedii mai mult de trei – patru zile, iar rezultatul acestei activitati continue si sustinute se poate exprima in epuizare atat fizica, cat si emotionala.

“Suntem obositi. Multi dintre colegii mei sunt epuizati. Si cu toate acestea, luptam in continuare. Dar fiecare dintre noi a avut cel putin un moment in care a spus ‘nu mai pot’. Pe buna dreptate. Luptam impotriva acestui virus continuu, de un an. O lupta grea, o lupta in care de cele mai multe ori reusim sa castigam. Lupta aceasta, insa, are efecte asupra noastra, asupra familiilor noastre, asupra vietii si sanatatii fizice si mentale. Vorbim de o epuizare nu doar fizica, ci si mentala si emotionala. O epuizare cronica. Asa ca am stabilit cu colega noastra, Daniela Biris, care este atat psiholog clinician cat si psihoterapeut, sa demareze o evaluare a gradului de epuizare a colegilor nostri si, evident, sa gasim apoi solutii concrete pentru a merge mai departe, pentru a continua aceasta lupta care, din pacate, este departe de a fi incheiata”, a declarat dr. Cristian Oancea, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, evaluarea personalului medical a inceput in urma cu cateva zile si se va desfasura pe parcursul a doua saptamani. Va fi stabilit un esantion aleatoriu dar reprezentativ, din toate compartimentele spitalului, care va fi invitat sa completeze mai multe chestionare.

In acelasi timp, participantii la studiu vor avea intalniri personale cu psihologul unitatii sanitare pentru a identifica situatiile particulare pe fiecare sectie si compartiment si gasirea de solutii pentru imbunatatirea calitatii vietii si a starii psiho-emotionale a personalului medical.

Psihologul clinician al spitalului, Daniela Biris, a adaugat ca proiectul demarat va arata, la final, gradul de burnout al personalului din unitatea sanitara.

Etichete: epuizare personal medical, burnout cadre medicale, stres personal medical, spital victor babes timisoara

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: