Educatie pacienti: Ministrul Sanatatii: In februarie anul acesta, avem tripla terapie pentru pacientii cu hepatita C

« Inapoi la lista bolilor

In aceasta sectiune gasiti informatii adresate exclusiv medicilor de familie, pentru a facilita comunicarea cu pacientii, in contextul celor mai frecvente boli care sunt reclamate in cabinetul medicului de familie. Informatia oferita de www.formaremedicala.ro este menita sa imbunatateasca, nu sa inlocuiasca relatia dintre un pacient si medicul sau.

30/01/2015
Ministrul Sanatatii: In februarie anul acesta, avem tripla terapie pentru pacientii cu hepatita C

Ministrul Sanatatii: In februarie anul acesta, avem tripla terapie pentru pacientii cu hepatita C

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/educatie-pacienti/ministrul-sanatatii-februarie-anul-acesta-avem-tripla-terapie-pentru-pacientii-cu-hepatita-c/

Nici bine nu a fost emis comunicatul de presa din partea companiei farmaceutice despre aprobarea  in UE a terapiei revolutionare  in cazul hepatitei C, ca sute de bolnavi din toata tara au intrebat cand pot beneficia de acest tratament.

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu a declarat ca aducerea in Romania, inca din 2015, a terapiei fara interferon pentru tratamentul hepatitei C reprezinta cu adevarat marea provocare, dupa ce anul trecut s-au introdus 40 de molecule noi, pe o lista care nu a mai fost actualizata de sapte ani.

Banicioiu a afirmat ca tripla terapie pentru bolnavii de hepatita va putea intra in tratament in februarie.

“Dar marea provocare o reprezinta aducerea, inca de anul acesta, in Romania a terapiei fara interferon”, a mai adaugat oficialul, conform Mediafax.

“Va asigur ca, in sfarsit, si Ministerul Sanatatii si-a facut datoria, si Agentia Medicamentului si Dispozitivelor Medicale si-a facut datoria. Casa Nationala de Asigurari de Sanatate este pe punctul de finaliza actiunea, astfel incat, in februarie anul acesta, sa avem tripla terapie pentru pacienti. Este un punct inainte”, a precizat Ministrul Sanatatii.

Tratamentul fara interferon in cazurile de hepatita C, considerat revolutionar, a fost aprobat pentru administrare pentru pacientii cu infectie cronica cu virusul hepatitic C, genotip 1 (GT1), inclusiv pentru cei cu ciroza compensata a ficatului, pacienti coinfectati HIV-1, pacienti aflati in tratament substitutiv al dependentei de opiacee si pacientii care primesc transplant hepatic.

“Aprobarea tratamentului AbbVie pentru hepatita C in UE, care vine dupa recentele aprobari din SUA si Canada, le ofera pacientilor din Europa un nou tratament eficient care vindeca aceasta boala grava”, a declarat conform unui comunicat de presa,¬† Richard Gonzalez, CEO AbbVie, compania farmaceutica ce a dezvoltat acest tratament.

Aproximativ 9 milioane de persoane din Europa sunt infectate cu hepatita C cronica, cea mai importanta cauza a cancerului hepatic si a transplantului hepatic.

8 Comentarii

 1. gabi says:

  Am 70 de ani si am fost infectata cu hepatita C la 35 de ani cu ocazia unei transfuzii. Nu am facut interferon. Initial dosarul mi-a fost respins deoarece alfafetoproteina era foarte mere si a trebuit sa fac RMN. Pana am completat dosarul si am primit raspuns, am inceput tratamentul dupa 6 luni de la inceperea analizelor. Vreau sa subliniez, pentru cei care au spus ca nu se dau explicatii pentru respingerea dosarului, ca eu am primit! Analizele se fac in 2 etape, costa foarte mult si functie de primele rezultate se marge mai departe sau nu. Transaminazele mi-au revenit in limite normale dupa o luna. Virusul la 12 saptamani de tratament si la alte 12 de la terminarea tratamentului nu mai este detectabil. Eu am suportat mai greu prima luna de tratament, apoi singurul inconvenient ers mancatul la ore fixe. Doresc sa se reia tratamentul si anul acesta ca tot mai multi bolnavi sa se nasca din nou! Sanatate!

 2. constanta says:

  nu mai cred nimic pana nu vad pentru ca la noi in romania NIMENI nici GUVERN nici minister au uitat pur si simplu de acesti OAMENI care sufere ENORM.VA IMLPRAM AJUTATI-NE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 3. Pistol Irina says:

  …Mai multe informatii, concrete.Multumim.

 4. Adriana Pavel says:

  Am publicat pe site-ul nostru http://www.formaremedicala.ro un articol nou privind perioada estimativa cand noua terapie pentru tratarea hepatitei C ar urma sa fie introdusa si in Romania.
  Iata articolul: https://www.formaremedicala.ro/noile-terapii-fara-interferon-pentru-hepatita-c-vor-fi-introduse-primul-semestru-al-acestui/

 5. albu maria says:

  Am o ruda de amea, acum este in spital si vrea sa stie daca va fi salvat. De aceasta boala incurabila, este de virsta de 37 ani

 6. albu maria says:

  Va rog spunetimi daca este de vindecat hepatita c la barbati

 7. DUMITRACHE LUCIAN says:

  SPER SA NU FIE IAR O MINCIUNA CUm A FOST SI PANA ACUM! PT TRIPLA TERAPIE IAR VOR FI LISTE DE ASTEPTARE CA LA DUBLA TERAPIE UNDE AM ASTEPTAT ! AN SI 9 LUNI ????

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: