Educatie pacienti: “Actualitati si perspective in afectiunile hepatice din Romania”

« Inapoi la lista bolilor

In aceasta sectiune gasiti informatii adresate exclusiv medicilor de familie, pentru a facilita comunicarea cu pacientii, in contextul celor mai frecvente boli care sunt reclamate in cabinetul medicului de familie. Informatia oferita de www.formaremedicala.ro este menita sa imbunatateasca, nu sa inlocuiasca relatia dintre un pacient si medicul sau.

01/10/2014
“Actualitati si perspective in afectiunile hepatice din Romania”

“Actualitati si perspective in afectiunile hepatice din Romania”

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/educatie-pacienti/actualitati-si-perspective-afectiunile-hepatice-din-romania/

Peste 780.000 de oameni mor in fiecare an din cauza infectiei cu virusul hepatitic. Persoanele cu afectiuni hepatice netratate corespunzator au un risc extreme de crescut de a dezvolta dupa 20 de ani ciroza si cancer hepatic.

Conform unui raport publicat in aprilie 2014 de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii, aproape 150 de milioane de persoane traiesc la nivel mondial cu hepatita C.

Dintre cei infectati cu virusul hepatic C, intre 15% si 45% elimina spontan infectia, iar tratamentul antiviral are succes pana la 90% din cazuri.

Avand in vedere cresterea incidentei si prevalentei infectiilor cu virusurile hepatitice, precum si impactul puternic negativ asupra vietii sociale si economice, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) reia idea dezvoltarii unor strategii clare si coerente de screening, depistare, vaccinare si tratare a acestei patologii.

Asociatia Romana pentru Studiul Ficatului si Fundatia „Acad. Marin Voiculescu” organizeaza o conferinta in care vor avea loc discutii ample despre situatia actuala a afectiunilor hepatice in Romania, riscurile reactivarii infectiei cu virusul hepatitic B, precum si modalitatile de prevenire si tratare a cancerului hepatic si a ficatului gras non-alcoolic – problema de sanatate publica in Romania.

Evenimentul se deruleaza sunt numele “Actualitati si perspective in afectiunile hepatice din Romania”  si va  avea loc  in perioada 2-4 octombrie, la Bucuresti.

Autor: Adriana Pavel

2 Comentarii

  1. Trif Maria says:

    Concret ,cind vom avea tratamentul???????????

  2. violeta says:

    buna ziua sunt descoperita cu hepatita C din anul 2009 si in anul 2011 am inceput cu tratament mai exact cu interferon si pastile de ribavirina 150 pastile pe luna ca dupa tratament sa aflu ca nu si-a facut efectul si ca incarcatura virala e amia amre decat cea care am avut-o inainte de a incepe tratamentul.Va rog ajutati-ma si spuneti-mi ce as mai putea face ,daca mai exista si alt tratament ?multumesc mult.cu respect violeta

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: