Educatie pacienti: Noi sfaturi pentru gravidele care calatoresc cu avionul

« Inapoi la lista bolilor

In aceasta sectiune gasiti informatii adresate exclusiv medicilor de familie, pentru a facilita comunicarea cu pacientii, in contextul celor mai frecvente boli care sunt reclamate in cabinetul medicului de familie. Informatia oferita de www.formaremedicala.ro este menita sa imbunatateasca, nu sa inlocuiasca relatia dintre un pacient si medicul sau.

12/02/2015

Noi sfaturi pentru gravidele care calatoresc cu avionul

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/educatie-pacienti/noi-sfaturi-pentru-gravidele-care-calatoresc-cu-avionul/

gravideleSpecialistii de Colegiului Regal de Obstetrica si Ginecologie din Marea Britanie spun ca cea mai sigura perioada pentru a calatori cu avionul in cazul femeilor gravide este inainte ca sarcina sa ajunga la 37 saptamani, respectiv la 32 de saptamani daca este vorba despre gemeni.

Medicii britanici au scris mai multe sfaturi  intr-o brosura de specialitate, iar informatia a fost preluata de BBC.

Noile recomandari au fost difuzate in conditiile in care multe companii aeriene au propriile reguli legate de perioada in care gravidele se pot deplasa cu avionul.

Conform reprezentantilor institutiei engleze, in cazul sarcinilor fara probleme, zborul nu este nociv pentru femeie sau pentru fat.
Pasagerii unui avion sunt supusi unei usoare cresteri a radiatiilor, dar nu exista nicio dovada ca zborul cu avionul cauzeaza avortul spontan, travaliul prematur sau ruperea apei la femeile insarcinate.

De asemenea, modificarile presiunii aerului si scaderea umiditatii in interiorul aeronavei nu ar avea, la randul lor, un efect nociv asupra sarcinii.

Zborul cu avionul poate avea unele efecte secundare asupra gravidelor precum umflarea picioarelor din cauza unei acumularii de fluide, probleme cu nasul si urechile cauzate de schimbarile de presiune sau riscul de a dezvolta tromboza venoasa profunda.

Brosura cu pricina mai recomanda ca gravidele sa poarte haine largi si pantofi comozi, sa efectueze plimbari regulate pe coridoarele avionului, sa faca exercitii la fiecare 30 de minute, sa se abtina de la consumul bauturilor care contin alcool si cafeina si sa poarte ciorapi elastici compresivi.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: