OMS recomanda realizarea de teste Covid in scoli pentru a se evita invatamantul la distanta

02/07/2021
OMS recomanda realizarea de teste Covid in scoli pentru a se evita invatamantul la distanta

OMS recomanda realizarea de teste Covid in scoli pentru a se evita invatamantul la distanta

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oms-europa-recomanda-realizarea-de-teste-covid-in-scoli-pentru-a-se-evita-invatamantul-la-distanta/

Testele PCR sau antigenice ar trebui sa se faca in mediile scolare pentru a se evita invatamantul la distanta in cazul unei noi cresteri a numarului de cazuri de COVID-19, recomanda OMS Europa, potrivit AFP.

Intr-un comunicat comun publicat de OMS Europa, UNESCO si UNICEF, Hans Kluge, directorul OMS Europa, a declarat ca inchiderea scolilor a avut un “efect nefast asupra educatiei si bunastarii sociale si mintale a copiilor si tinerilor nostri”, relateaza si Agerpres.

Pana acum, folosirea testelor de depistare a eventualelor cazuri de COVID-19 in mediul scolar putea fi recomandata in cazul aparitiei unui focar intr-o unitate de invatamant, dar OMS considera de acum inainte ca utilizarea acestor teste poate fi recomandata chiar si in absenta simptomelor in randul elevilor, profesorilor si personalului auxiliar.

“Nu putem sa permitem pandemiei sa ii priveze pe copiii nostri de educatia si de dezvoltarea lor”, a subliniat Hans Kluge, potrivit surselor citate.

Reprezentantii celor trei agentii afiliate ONU considera ca inchiderea scolilor nu ar trebui avuta in vedere decat in ultima instanta, doar daca “exista o explozie a numarului de cazuri sau cand transmiterea comunitara nu poate fi controlata prin nicio alta masura”.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), numarul cazurilor de COVID-19 a inceput sa creasca din nou de saptamana trecuta in Europa, dupa 10 saptamani consecutive de recul.

Etichete: teste covid in scoli, inchiderea scolilor, oms

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: