In Europa a inceput sa creasca numarul cazurilor noi de Covid-19

02/07/2021
In Europa a inceput sa creasca numarul cazurilor noi de Covid-19

In Europa a inceput sa creasca numarul cazurilor noi de Covid-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/in-europa-a-inceput-sa-creasca-numarul-cazurilor-noi-de-covid-19/

Numarul cazurilor de COVID-19 a inceput sa creasca din nou de saptamana trecuta in Europa, dupa 10 saptamani consecutive de recul, au anuntat reprezentantii Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS). S-a lansat, totodata, un avertisment in privinta riscului unui nou val al pandemiei de coronavirus, informeaza AFP, Reuters si Agerpres.

“Va exista un nou val pandemic in regiunea europeana, cu exceptia cazului in care vom ramane disciplinati”, a declarat directorul OMS Europa, Hans Kluge.

Potrivit organizatiei, saptamana trecuta, numarul infectarilor a crescut cu 10% in regiunea Europa, care numara 53 de tari si teritorii, “in urma cresterii deplasarilor de persoane, calatoriilor, adunarilor publice si relaxarii restrictiilor sociale”.

“Aceasta evolutie se inscrie in contextul unei situatii care evolueaza rapid, unei noi variante ingrijoratoare – varianta Delta – si se produce intr-o regiune in care, in pofida eforturilor considerabile ale statelor membre, milioane de persoane nu sunt inca vaccinate”, a mai precizat Hans Kluge potrivit sursei citate.

Specialistii de la Centrul European de Prevenire si Control al Bolilor (ECDC) au estimat ca varianta Delta a noului coronavirus, deosebit de contagioasa, ar urma sa reprezinte 90% din totalul cazurilor noi de COVID-19 din Uniunea Europeana pana la sfarsitul lunii august.

Agentia Europeana a Medicamentului (EMA) a anuntat ca doua doze din vaccinurile anti-COVID-19 aprobate pana in prezent in UE, precum si doza unica in cazul vaccinului Johnson & Johnson, par sa ofere protectie impotriva variantei Delta (varianta indiana).

Etichete: cazuri noi covid europa, pandemie covid-19, oms

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: