OMS, despre vaccinul rusesc anti-Covid: Accelerarea progreselor nu trebuie sa insemne compromisuri fata de siguranta

12/08/2020

OMS, despre vaccinul rusesc anti-Covid: Accelerarea progreselor nu trebuie sa insemne compromisuri fata de siguranta

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oms-despre-vaccinul-rusesc-anti-covid-accelerarea-progreselor-nu-trebuie-sa-insemne-compromisuri-fata-de-siguranta/

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) anunta ca a primit cu prudenta vestea ca Rusia a inregistrat primul vaccin impotriva COVID-19 si a semnalat ca acest vaccin, la fel ca celelalte, trebuie sa urmeze etapele de precalificare si evaluare stabilite de aceasta organizatie, potrivit Reuters si EFE.

Presedintele rus, Vladimir Putin, a anuntat marti ca Rusia este prima tara din lume care a autorizat un vaccin anti-Covid.

Vaccinul rusesc nu se numara printre cele sase semnalate saptamana trecuta de OMS ca fiind cele mai avansate in procesul testelor clinice. Dintre aceste sase, trei sunt dezvoltate de laboratoare chineze, doua sunt americane (cele ale companiilor Pfizer si Moderna) si cel de-al saselea este dezvoltat de AstraZeneca in colaborare cu Universitatea Oxford, relateaza si Agerpres.

Continut educational:

”Accelerarea progreselor nu trebuie sa insemne compromisuri fata de siguranta. Suntem in contact cu autoritatile sanitare ruse si avem discutii cu privire la posibila precalificare OMS a vaccinului, dar, din nou, precalificarea oricarui vaccin include analiza si evaluarea riguroasa a datelor obligatorii privind siguranta si eficacitatea”’, a declarat purtatorul de cuvant al OMS, Tarik Jasarevic, potrvit surselor citate.

De asemneea, si reprezentantii autoritatilor sanitare din Germania au ridicat semne de intrebare cu privire la ‘calitatea, eficienta si siguranta vaccinului ruses.

Conform afirmatiilor presedintelui Vladimir Putin, vaccinul rusesc este eficace, a trecut toate probele necesare si permite dezvoltarea unei ”imunitati de durata.

Etichete: vaccin rusesc covid, vaccin anti-covid, oms

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Comisar european, despre pandemia Covid-19: In unele state membre, situatia este mai rea decat in martie

Legea privind educatia sanitara in scoli, constitutionala

Sapte state UE, printre care si Romania, starnesc ingrijorare in Europa privind evolutia epidemiei Covid-19

In urmatoarea perioada, 25.000 de cutii de Euthyrox vor fi importate in Romania

Peste 1.700 de studenti straini din 90 de tari s-au inscris la admitere la UMF “Iuliu Hatieganu” din Cluj