OMS: Circa 230 de cazuri de hepatita de cauza necunoscuta la nivel mondial

04/05/2022
OMS: Circa 230 de cazuri de hepatita de cauza necunoscuta la nivel mondial

OMS: Circa 230 de cazuri de hepatita de cauza necunoscuta la nivel mondial

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oms-circa-230-de-cazuri-de-hepatita-de-cauza-necunoscuta-la-nivel-mondial/

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) continua sa primeasca zeci de semnalari de cazuri de hepatita la copii a caror origine nu a fost inca determinata. Pana in prezent, au fost semnalate circa 230 de cazuri probabile in intreaga lume, a anuntat organizatia, potrivit AFP.

“Pana la 1 mai, cel putin 228 de cazuri probabile au fost semnalate OMS in 20 de tari, iar alte peste 50 de cazuri sunt in curs de investigare”, a detaliat purtatorul de cuvant al OMS Tarik Jasarevic.

“Aceste cazuri au fost raportate in patru din cele sase regiuni ale OMS”, a adaugat el, citat si de Agerpres.

Originea acestor inflamatii hepatice severe ramane necunoscuta. Majoritatea cazurilor au fost raportate in Europa, initial in Regatul Unit.

O analiza a acestor cazuri de hepatita in SUA a determinat autoritatile sanitare americane sa privilegieze pista unui adenovirus, fara a-l stabili insa drept cauza definitiva.

Ministerul Sanatatii din Romania a anuntat ca cele doua cazuri suspecte de imbolnavire cu virus hepatitic de cauza necunoscuta ale unor copii de 10 ani, respectiv 8 luni din Romania, au fost infirmate.

Etichete: hepatita la copii, hepatita cauza necunoscuta, OMS

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: