In Romania, cazurile suspecte de hepatita de cauza necunoscuta la copii au fost infirmate

03/05/2022
In Romania, cazurile suspecte de hepatita de cauza necunoscuta la copii au fost infirmate

In Romania, cazurile suspecte de hepatita de cauza necunoscuta la copii au fost infirmate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cazurile-suspecte-de-hepatita-de-cauza-necunoscuta-la-copii-au-fost-infirmate/

Ministerul Sanatatii a anuntat ca cele doua cazuri suspecte de imbolnavire cu virus hepatitic de cauza necunoscuta ale unor copii de 10 ani, respectiv 8 luni din Romania, au fost infirmate.

“Pentru o corecta informare a opiniei publice, precizam ca, in Romania, nu a fost depistat, pana in prezent, niciun caz de hepatita severa de cauza necunoscuta.”, precizeaza Ministerul Sanatatii.
Primul caz suspect de hepatita de cauza necunoscuta, ulterior infirmat, s-a inregistrat la o fetita in varsta de cinci ani.

Ea a fost diagnosticata cu boala Wilson si insuficienta hepatica si a suferit un transplant de ficat in data de 30 aprilie.

Starea fetitei transplantata hepatic la Institutul Clinic Fundeni este stationara, cu ameliorarea functiei hepatice, a informat institutia medicala, marti, intr-un comunicat de presa.

“La momentul actual, pacienta se afla in sectia de terapie intensiva, este inca intubata si continua investigatii de specialitate pentru determinarea severitatii implicarii neurologice secundare bolii Wilson, modificari evidentiate inca pe imagistica cerebrala efectuata la Spitalul ‘Grigore Alexandrescu’ in ziua pretransplantului hepatic”, a precizat Institutul Clinic Fundeni.

Etichete: hepatita la copii, hepatita de cauza necunoscuta, fetita transplant hepatic

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: