Autoritatile sanitare americane cred ca un adenovirus ar putea fi cauza hepatitelor la copii

02/05/2022
Autoritatile sanitare americane cred ca un adenovirus ar putea fi cauza hepatitelor la copii

Autoritatile sanitare americane cred ca un adenovirus ar putea fi cauza hepatitelor la copii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/autoritatile-sanitare-americane-cred-ca-un-adenovirus-ar-putea-fi-cauza-hepatitelor-la-copii/

O analiza a misterioaselor cazuri de hepatita la copii foarte mici din Statele Unite a determinat autoritatile sanitare americane sa-si indrepte atentia spre un adenovirus pentru a explica aceste afectiuni hepatice grave, fara a-l stabili insa drept cauza definitiva, informeaza AFP si Agerpres.

Pana acum, zeci de cazuri au fost raportate in intreaga Europa, ridicand temeri privind o noua epidemie.

“In acest moment credem ca un adenovirus ar putea fi cauza acestor cazuri, insa si alti factori de mediu sunt inca cercetati”, au declarat reprezentantii Centrului pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDC) sin SUA, potrivit surselor citate.

Mai precis, CDC indica asa-numitul adenovirus tip 41, care pana in prezent era cunoscut pentru provocarea unor gastroenterite severe.

Adenovirusurile au fost identificate drept cauze ale hepatitei, insa pana in prezent doar la copiii imunocompromisi (cu un sistem imunitar slabit).

In total au fost studiate in detaliu noua cazuri identificate in Alabama intre octombrie 2021 si februarie 2022.

Copiii aveau varste cuprinse intre circa un an si sase ani si erau toti sanatosi. Majoritatea copiilor au prezentat varsaturi si diaree, iar unii, simptome respiratorii. Doi copii au avut nevoie de transplant de ficat. Toti sunt in prezent vindecati sau in remisie. La toti cei noua pacienti a fost identificat adenovirusul. Cinci cazuri au putut fi analizate in laborator, fiind detectat adenovirusul “tip 41”.

CDC a exclus mai multe alte cauze, inclusiv infectia cu COVID-19 si virusurile hepatitei A, B si C.

Etichete: hepatita la copii, adenovirus, adenovirus tip 41, CDC

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: