Obezitatea si carenta de vitamine si minerale raman probleme cu risc in Europa

03/04/2014

Obezitatea si carenta de vitamine si minerale raman probleme cu risc in Europa

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/obezitatea-si-carenta-de-vitamine-si-minerale-raman-probleme-cu-risc-europa/

boli-metaboliceOrganizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO) a atras atentia ca Europa continua sa se confrunte cu probleme de subalimentatie, obezitate sau carente de vitamine si minerale. Un aport scazut de produse lactate si de carne reprezinta una din deficientele sesizate in alimentatia populatiei mai ales sarace.

Populatia saraca are un aport scazut de calorii din carne si lapte

In ceea ce priveste alimentatia populatiei din Europa si Asia Centrala, statisticile FAO arata ca, in cazul persoanelor cu venituri mici, 73% din aporturile calorice zilnice sunt asigurate de cereale si doar 10% de produse lactate sau carne.

In cazul populatiei cu venituri mai mari, media creste la 29% de calorii asigurate de carne si 48% asigurate de cereale.

Peste 50% din populatia Europei de Sud-Est este obeza

Obezitatea este unul din factorii principali de risc in sanatatea populatiei sesizata in Europa de Sud-Est, in Comunitatea Statelor Independente.

In cazul regiunilor din Caucaz si din Asia Centrala, obezitatea afecteaza 48% din populatie.

Problemele de subnutritie vor scadea pana in 2050

Statisticile FAO precizeaza ca pana in 2050, in Europa si Asia Centrala, se va inregistra o scadere a foametei la mai putin de 1%.

In aceasta perioada, in Bucuresti, cea de-a 29-a Conferinta Regionala a Organizatiei Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura pentru Europa si Asia Centrala.

Evenimentul va reuni peste 350 de participanti din 55 de tari din Europa si Asia Centrala.

Pentru a preveni aceste carente in alimentatie sau obezitatea, medicii de familie pot afla cum se calculeaza aportul caloric necesar in functie de metabolismul bazal si activitatea fizica, care sunt etapele intocmirii unei diete individualizate consultand cursurile online Nutritia in practica MF si Nutritia la copilul 1-5 ani disponibile gratuit pe platforma FormareMedicala.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studiu: Vaccinarea anti-Covid este sigura pentru femeile gravide

OMS: E nevoie de cateva saptamani pentru a intelege virulenta noii variante

Ministerul Sanatatii suplimenteaza numarul locurilor de la Rezidentiat

Ministrul Sanatatii: Aceasta boala va deveni la un moment dat endemica

Varianta SARS-CoV-2 detectata in Africa de Sud starneste ingrijorare la nivel mondial