Cursul este GRATUIT si CREDITAT EMC.

Accesati zona de studiu

Daca nu aveti cont de utilizator creati

acum GRATUIT un cont de utilizator

Nutritia in practica MF

join course

6
Puncte
EMC

 

 

 

Curs Nutritia in practica medicului de familie

Data creditarii: 16.11.2014 - 16.11.2015

 

Obiectivele cursului Cursul Nutritia in practica medicului de familie detaliaza informatiile necesare pentru calcularea necesarului energetic zilnic in functie de varsta, compozitia corporala si particularitatile fiziologice. Cursul specifica importanta particularizarii dietelor in functie de metabolismul bazal, de aportul necesar zilnic de vitamine, minerale si nutrienti. Cursul vine in sprijinul medicilor de familie prin detalierea surselor alimentare ale vitaminelor si mineralelor, precum si a sfaturilor practice in alimentatia zilnica sanatoasa.

Audienta -Cursul "Nutritia in practica medicului de familie" se adreseaza Medicilor de Familie.

Durata estimata a cursului Cursul "Nutritia in practica medicului de familie" este format din 3 lectii. Recomandam ca fiecare din aceste lectii sa fie parcursa intr-o sedinta de studiu pe care o estimam la cca 2 ore.

Modalitate de studiu curs – Pentru studiu, va recomandam sa parcurgeti lectiile pe care le aveti la dispozitie in pagina din stanga cu numele "Lectii". Lectiile cuprind diverse activitati menite sa va ajute sa retineti mai bine informatiile respective. Cursul se incheie cu examenul final.

Puncte EMC - Absolvind cursul "Nutritia in practica medicului de familie" cu un scor corespunzator (80% din raspunsuri corecte) veti obtine 6 puncte recunoscute in programul EMC.

Calculati aportul caloric necesar in functie de metabolismul bazal si activitatea fizica.

Aplicati formula de calcul a greutatii ideale.

Realizati diete individualizate: Etapele intocmirii unui regim alimentar, repartizat pe mese prin distribuirea necesarului caloric pe cele 3 principii energetice: glucide, proteine, lipide.

Identificati semne si simptome ale deficitului de vitamine.

Calculati aportul de lichide in functie de greutate: mituri si realitati.

Combinati corect alimentele utilizand piramida alimentara pentru adulti si copii (regim complet, mediteranean sau vegan).

Autorii cursului

Prof. Dr. Gabriela Radulian

 

Prof. dr. Gabriela Radulian, Sef Sectie Clinica Diabet II, Institutul National de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice "N.Paulescu" - "O alimentatie echilibrata din punct de vedere nutritional reprezinta un model de comportament alimentar sanogen care poate fi transmis copiilor si tinerilor".

Prof.dr. Mariana Graur

 

Prof. univ. dr. Mariana Graur, presedinte SNR - "Nu exista alimente nesanatoase ci doar diete nesanatoase. Stilul de viata modern modifica obiceiurile alimentare pentru care am fost noi *proiectati* de milenii, cauzand astfel o serie intreaga de probleme de sanatate grave. Indemnul meu, care se adreseaza in egala masura femeilor si barbatilor de azi, este sa ne intoarcem catre propriile camine pentru a prepara alimentele corect, pentru a manca in familie, in tihna, alaturi de copii"

Medic primar medicina de familie in cadrul CMI este Instructor formator in domeniul metode de cercetare in medicina de familie, studiind in principal: Analiza literaturii medicale, tipurile de studii epidemiologice etiologice, de diagnostic, terapeutice si de prognostic; metode de predare.

Mai multe despre Dr. Ioana Daciana Toma.

 

emiliarusu

Medic specialist Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, Asistent Universitar la Catedra de Igiena Facultatea Medicina Dentara, Asistent Universitar la Catedra de Igiena

Mai multe despre Dr. Emilia Rusu.

 

Alte cursuri EMC gratuite, dedicate medicilor de familie din Romania

  • Introducere in acnee - Cursul "Introducere in Acnee" ofera notiuni de anatomie si fiziologie a pielii si a anexelor sale, elemente introductive referitoare la studiul acestei boli de piele, principalii factori care duc la aparitia leziunilor de acnee si exemplifica principalele semne si simptome ale acneei.
  • Planul National de vaccinare in abordarea Medicilor de Familie - Cursul EMC "Planul National de Vaccinare - in abordarea Medicului de Familie" este un program disponibil online, ce urmareste sa puna la dispozitia medicilor de familie informatiile necesare pentru a putea intelege mai bine importanta si specificul Programelor Nationale de Imunizare.
  • Abordarea pacientului hipertensiv si diabetic - Hipertensiunea arteriala (HTA) si diabetul zaharat (DZ) sunt factori majori de risc cardiovascular, existand mecanisme fiziopatologice comune acestor factori. Concomitenta HTA si a DZ reprezinta risc precoce de lezare a organelor tinta, dual, ceea ce inseamna dezvoltarea precoce a procesului aterosclerotic.

Ne pare rau dar nu sunt informatii disponibile.

Ne pare rau dar nu sunt informatii disponibile.

Cursul este GRATUIT si CREDITAT EMC.

Accesati zona de studiu

Daca nu aveti cont de utilizator creati

acum GRATUIT un cont de utilizator

Pentru a avea acces la lectii si examene, autentificati-va aici:

Nume Utilizator
Parola

Daca nu aveti cont de utilizator, click aici pentru a crea acum un cont gratuit.

Login failed

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it.

Lectiile si examenele sunt disponibile imediat dupa inscrierea la curs.