Oamenii de stiinta solicita Chinei sa permita o investigatie independenta privind Covid-19

04/02/2022
Oamenii de stiinta solicita Chinei sa permita o investigatie independenta privind Covid-19

Oamenii de stiinta solicita Chinei sa permita o investigatie independenta privind Covid-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oamenii-de-stiinta-solicita-chinei-sa-permita-o-investigatie-independenta-privind-covid-19/

Circa 20 de oameni de stiinta din diferite tari ale lumii au solicitat autoritatilor chineze sa permita o investigatie independenta privind originile COVID-19, boala detectata pentru prima data in China la sfarsitul anului 2019, relateaza AFP.

”Eforturile continue ale guvernului chinez de a bloca o ancheta autentica asupra originilor pandemiei reprezinta un afront pentru comunitatea stiintifica si pentru oamenii de pretutindeni”, au scris oameni de stiinta din Europa, Statele Unite, Australia, Noua Zeelanda, India si Japonia, scrie si Agerpres.

Potrivit surselor citate, acest grup de cercetatori acuza Beijingul “ca a distrus probe biologice, ca ar fi ascuns arhive si ca ar fi intemnitat jurnalisti-cetateni curajosi”, care au depus marturie privind COVID-19, detectat pentru prima data in orasul Wuhan in decembrie 2019, inainte de a se extinde la nivel global.

De asemenea, scrisoarea deschisa publicata online acuza guvernul chinez ca ”i-a impiedicat pe oamenii de stiinta chinezi sa vorbeasca sau sa scrie despre originile pandemiei fara permisiunea prealabila a autoritatilor”.

O investigatie comuna intre oameni de stiinta chinezi si internationali, sub conducerea Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), s-a concretizat deja cu un raport, dar fara a trage o concluzie definitiva cu privire la originile bolii, mai relateaza Agerpres.

A fost infiintata si alta echipa de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii, dar fara rezultat concret pentru moment. Totusi, OMS insista in continuare asupra faptului ca sunt necesare noi investigatii nu doar pentru a intelege mai bine aceasta pandemie, ci si pentru a o combate mai bine pe urmatoarea.

Etichete: origine coronavirus, origine covid-19, ancheta origine covid-19 china

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: