Raport OMS: Orasul chinez Wuhan nu poate fi considerat definitiv ca focar aflat la originea pandemiei de Covid-19

31/03/2021
Raport OMS: Orasul chinez Wuhan nu poate fi considerat definitiv ca focar aflat la originea pandemiei de Covid-19

Raport OMS: Orasul chinez Wuhan nu poate fi considerat definitiv ca focar aflat la originea pandemiei de Covid-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/raport-oms-orasul-chinez-wuhan-nu-poate-fi-considerat-definitiv-ca-focar-aflat-la-originea-pandemiei-de-covid-19/

Orasul chinez Wuhan, mai concret piata Huanan nu pot fi considerate definitiv ca focar aflat la originea pandemiei de COVID-19, potrivit raportului final al echipei stiintifice a Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) insarcinata cu investigarea origini coronavirusului, relateaza EFE.

Cercetarile arata ca au existat cazuri initiale care nu aveau legatura cu piata Huanan, din Wuhan, iar acum se stie ca in decembrie exista o transmitere considerabila a virusului in comunitate care, de asemenea, nu poate fi asociata cu acest loc, scrie si Agerpres.

Aceste informatii, puse in perspectiva, “pot sugera ca aceasta piata nu a fost la originea focarului”, noteaza raportul OMS.

Aceasta este prima concluzie la care a ajuns misiunea internationala alcatuita din 17 oameni de stiinta, care a lucrat alaturi de o echipa formata din acelasi numar de experti chinezi, intr-o vizita de 28 de zile la Wuhan, pe care mai mult de jumatate din membri primului grup a petrecut-o in carantina, mai scriu sursele citate.

Locul din care s-a raspandit initial coronavirusul SARS-CoV-2 ramane un mister, deoarece, desi ipoteza pietei Huanan nu este eliminata total, nu exista suficiente dovezi ca actuala criza sanitara cu care se confrunta intreaga lume ar fi inceput de acolo.

“In acest moment, nu se pot trage concluzii ferme privind rolul pietei Huanan ca origine a focarului sau despre cum infectia a ajuns in piata”, se arata intr-unul din pasajele raportului.

Mai departe, cercetatorii semnaleaza ca studiile realizate in diferite tari arata ca SARS-CoV-2 ar fi putut sa circule cu multe saptamani inainte ca primul caz sa fie detectat la Wuhan.

Potrivit sursei citate, acest lucru ar putea sugera “posibilitatea unei circulatii in alte tari, ignorata”, potrivit raportului, care considera importanta investigarea acestor cazuri anterioare.

Totodata, raportul indica ipoteza orginii animale a SARS-CoV-2, dar inca nu s-a stabilit exact cum a trecut virusul la oameni.

Etichete: origine coronavirus, wuhan china, locul unde a inceput pandemia de covid-19, oms

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: