Motiune simpla impotriva ministrului Sanatatii | Voiculescu: Tara asta are nevoie de spitale noi

01/02/2021

Motiune simpla impotriva ministrului Sanatatii | Voiculescu: Tara asta are nevoie de spitale noi

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/motiune-simpla-impotriva-ministrului-sanatatii-voiculescu-tara-asta-are-nevoie-de-spitale-noi/

Marcel Ciolacu a anuntat ca saptamana viitoare se va depune o motiune simpla impotriva ministrului Sanatatii, Vlad Voiculescu.

Potrivit liderului Partidului Social Democrat, motiune va fi depusa la Camera Deputatilor lunea viitoare. El a adaugat ca, in functie de evenimente, aceeasi motiune poate fi depusa si la Senat.

“Intai am luat o decizie in interiorul grupurilor PSD, asa se lucreaza democratic, o sa luam o decizie si in cadrul Consiliului Politic National si pe urma discutam cu toate grupurile”, a afirmat Marcel Ciolacu, citat de Agerpres.

Vlad Voiculescu a scris, la finalul saptamanii trecute pe pagina lui de Facebook, ca “Romania este, din pacate, tara in care in ultimii 30 de ani nu s-a construit niciun spital public mare”.

“Spitalele noastre au 50 de ani sau peste. Medicina a evoluat enorm in timpul asta. Nu ne putem astepta ca un soft IT de secol 21 sa functioneze fara probleme pe un computer 386 de anii 90. O astfel de asteptare nu e doar o naivitate, ci o inconstienta aproape criminala. Am inceput in cele 7 luni petrecute in 2016 la MS proiectele de spitale regionale. In ultimii patru ani s-a facut munca ce trebuia facuta intr-unul singur. Si asta nu pentru ca nu au fost bani ci pentru ca nu a avut cine. In tara asta s-au construit mall-uri, benzinarii, cladiri de birouri, ba s-au construit si cateva spitale… dar private. Statul nu a fost in stare, pentru ca cei care l-au condus au avut alte treburi sau alte interese”, scrie Voiculescu.

El a mai mai precizat ca Guvernul condus de Florin Citu, cu sprijinul intregii coalitii, va crea un fond important pentru investitii in spitale si o echipa direct responsabila ca aceste spitale sa devina realitate, iar saloanele sa fie curate si cladirile sigure.

“Vom construi spitale. Tara asta are nevoie de spitale noi. Tara asta are nevoie de vindecare, iar vindecarea de aceasta data nu va veni prin vorbe, ci prin fapte.”, a mai scris ministrul Sanatatii pe pagina lui de Facebook.

Etichete: vlad voiculescu, marcel ciolacu, spitale noi romania

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: